De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

minestrone (italiaanse groentesoep)

30 min kooktijd
Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel en snijd de uien in halve ringen. Schil en snijd de bospenen in schuine plakjes. Schil en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de tomaten in blokjes. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Snijd de courgette in blokjes en de haricots verts in kleine stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien. Voeg alle groente en de aardappels toe en bak even kort mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de spaghetti in een schone handdoek en verkruimel hem daarin. Voeg de spaghetti toe aan de minestrone en kook in circa 8 minuten al dente. Pluk en hak de bladpeterselie fijn, scheur de blaadjes basilicum en voeg ze toe aan de soep.

Verwarm een grillpan voor. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk de bladpeterselie en -selderij. Snijd de tomaten in stukjes. Maal de olijven, knoflook, kruiden en gedroogde tomaten met de olijfolie extra vergine tot een smeuïge tapenade. Snijd het brood in plakken, spray er olijfolie extra vergine op en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril het brood aan één kant krokant. Besmeer het brood met de olijventapenade.

Serveren
Schep de soep in bord en rasp de Parmezaanse kaas erover. Leg het brood met olijventapenade erbij.

Giovanni Caminita is trotse eigenaar van zijn restaurant Trattoria Casa Caminita. In Casa Caminita ontvangt Giovanni bekende vrienden zoals Irene Moors, Marco Borsato, Humberto Tan, Angela Groothuizen en Robert ten Brink in zijn eigen restaurant. Samen halen zij herinneringen op, maken ze muziek en bereiden ze een heerlijk Italiaans gerecht voor alle gasten in het restaurant.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker