Minestrone (Italiaanse groentesoep)

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pel en snijd de uien in halve ringen. Schil en snijd de bospenen in schuine plakjes. Schil en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de tomaten in blokjes. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Snijd de courgette in blokjes en de haricots verts in kleine stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien. Voeg alle groente en de aardappels toe en bak even kort mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de spaghetti in een schone handdoek en verkruimel hem daarin. Voeg de spaghetti toe aan de minestrone en kook in circa 8 minuten al dente. Pluk en hak de bladpeterselie fijn, scheur de blaadjes basilicum en voeg ze toe aan de soep.

Verwarm een grillpan voor. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk de bladpeterselie en -selderij. Snijd de tomaten in stukjes. Maal de olijven, knoflook, kruiden en gedroogde tomaten met de olijfolie extra vergine tot een smeuïge tapenade. Snijd het brood in plakken, spray er olijfolie extra vergine op en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril het brood aan één kant krokant. Besmeer het brood met de olijventapenade.

Serveren
Schep de soep in bord en rasp de Parmezaanse kaas erover. Leg het brood met olijventapenade erbij.

Ingredienten

4
Personen

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

  • 2 uien
  • 1 bos bospeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 5 pomodori tomaten
  • 6 vastkokende aardappels
  • 1 courgette
  • 200 g haricots verts
  • 2 l groentebouillon
  • olijfolie
  • 300 g gedroogde spaghetti
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 8 blaadjes basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas

Olijventapenade

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el groene olijven zonder pit
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 3 takjes bladselderij
  • 1 el gedroogde tomaten
  • 50 ml olijfolie extra vergine

Gegrild Italiaans brood

  • 1 Italiaans brood
  • olijfolie extra vergine

Extra nodig

  • staafmixer met hakmolen
  • grillpan
Geef je waardering
5