Masala chai latte en Indian chai cake

13
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Masalamelange
Schil en snijd de gemberwortel in stukjes. Haal de thee uit de zakjes. Meng de gemberwortel met de kaneelstokjes, anijszaad, venkelzaad, kruidnagel, kardemom en de thee en maal fijn in het staafmixerbakje.

Indian chai cake
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Blender de helft van de masalamelange met het amandelschaafsel en de bloem fijn in het bakje van de staafmixer. Vet de cupcaketray in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng het amandelmengsel door het beslag. Schenk het beslag in de cupcaketray en bak de cakejes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes afkoelen en haal ze uit de vorm.

Masala chai latte
Breng het water aan de kook. Voeg de rest van de masalamelange toe. Laat circa 1 minuut meekoken. Voeg de melk toe en kook circa 1 minuut. Schenk de thee door een zeefje en serveer. Breng de thee eventueel op smaak met suiker.

Italiaans schuim
Breng in een pan het water en twee derde van de suiker met het kerriepoeder aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak en spuit pieken op de cake. Brand het schuim goudbruin met een gasbrander.

Garnering
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in parten. Steek de mango tussen het schuim en bestrooi met de pistachenoten.

Serveren
Serveer de Indian chai cake met de masala chai.

Ingredienten

4
Personen

Masalamelange

  • 6 cm gemberwortel
  • 2 zakjes zwarte thee
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 tl anijszaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 kruidnagel
  • 1 tl kardemompeulen

Indian chai cake

  • 50 g amandelschaafsel
  • 50 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren

Masala chai latte

  • 500 ml water
  • 500 ml melk

Italiaans schuim

  • 60 ml water
  • 150 g suiker
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 eiwitten

Garnering

  • 1 mango
  • 1 el pistachenoten

Extra nodig

  • staafmixer met bakje
  • keukenmachine
  • boter om in te vetten
  • siliconen cupcaketray
  • suikerthermometer
  • gasbrander
  • spuitzak met glad spuitmondje
Geef je waardering
13