De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mango-wortelsoep met crouton en dragonroomkaas

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de chilipeper in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en was de peper. Schil en snijd de gember grof. Schil de wortels en snijd ze in blokjes.
Verhit een scheut olie in de pan en fruit de ui, knoflook en de fenegriek circa 2 minuten. Voeg de wortel, chilipeper en gember toe en bak circa 5 minuten mee.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mango-wortelsoep met crouton en dragonroomkaas

Bereidingswijze

Mango-wortelsoep
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de chilipeper in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en was de peper. Schil en snijd de gember grof. Schil de wortels en snijd ze in blokjes.
Verhit een scheut olie in de pan en fruit de ui, knoflook en de fenegriek circa 2 minuten. Voeg de wortel, chilipeper en gember toe en bak circa 5 minuten mee.
Schil de mango’s en snijd ze van de pit af in stukken. Houd per persoon ongeveer 1 eetlepel mangoblokjes achter en voeg de rest toe aan de soep. Schenk de bouillon erbij en laat circa 10 minuten doorkoken. Verwijder de chilipeper. Voeg de room toe en pureer tot een gladde soep. Voeg de rasp van de limoen toe.

Croutons met dragonroomkaas
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Steek met de stekerring rondjes ui het brood en smeer in met de olijfolie. Droog het brood circa 15 minuten in de oven en laat het brood afkoelen.
Snijd de dragon fijn. Met de dragon en de rasp en het sap van de sinaasappel door de roomkaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Besmeer de croutons met de dragonroomkaas.

Serveren
Verdeel de achtergehouden stukjes mango over de borden en schenk hier de soep op. Garneer met de croutons.

TIP
Voor wat extra smaak kan je nog wat muntolie over de soep schenken. Snijd hiervoor wat blaadjes munt flinterdun en meng met olijfolie.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.