sushirijst
-
Spoel de rijst in zeef of kom totdat het water zo helder mogelijk is. Overgiet vervolgens nogmaals met water en laat intrekken tot de rijst van kleur veranderd is. Kook de rijst in de rijstkoker of pan.
-
Meng rijstazijn, kristalsuiker en zeezout voor de sushi-azijn en verhit op een laag vuur licht tot alles met elkaar vermengd is. Doe de rijst in een houten bak of schaal en laat zo snel mogelijk afkoelen. Giet daarna de sushi-azijn erover. Meng en roer voorzichtig.
Ikura met kwartelei
-
Knip de norivellen in de lengte in stroken van ongeveer 3 cm breed. Maak sushi van ca. 15 g rijst per stukje.
-
Maak een kuiltje bovenop en bestrijk met wasabi, wikkel een strookje nori om de rijst en plak de eindjes aan elkaar met een korreltje rijst. Schep een lepeltje ikura erin en maak af met het eigeel van een kwartelei.
mayomais-sushi
-
Laat de maïs uitlekken en meng in een kom met de kewpie mayonaise, zout en peper. Knip de norivellen in de lengte in stroken van ongeveer 3 cm breed. Maak sushi van ca. 15 g rijst per stukje.
-
Maak een kuiltje bovenop en bestrijk met wasabi, wikkel een strookje nori om de rijst en plak de eindjes aan elkaar met een korreltje rijst. Schep een lepeltje ikura erin en maak af met een lepeltje van de mayomaïs.
0 reacties