De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maki sushi met maïs, kewpie mayo en viseitjes

Waarom kiezen? Deze verrassende maki sushi wordt gevuld met zowel maïs, kewpie mayo en viseitjes.

Maki gunkan

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Ik ben gek op maki sushi! Ze zijn ontzettend makkelijk te maken en heerlijk om te delen met vrienden en familie."

Bereidingswijze

sushirijst

  1. Spoel de rijst in zeef of kom totdat het water zo helder mogelijk is. Overgiet vervolgens nogmaals met water en laat intrekken tot de rijst van kleur veranderd is. Kook de rijst in de rijstkoker of pan. 

  2. Meng rijstazijn, kristalsuiker en zeezout voor de sushi-azijn en verhit op een laag vuur licht tot alles met elkaar vermengd is. Doe de rijst in een houten bak of schaal en laat zo snel mogelijk afkoelen. Giet daarna de sushi-azijn erover. Meng en roer voorzichtig.

Ikura met kwartelei

  1. Knip de norivellen in de lengte in stroken van ongeveer 3 cm breed. Maak sushi van ca. 15 g rijst per stukje.

  2. Maak een kuiltje bovenop en bestrijk met wasabi, wikkel een strookje nori om de rijst en plak de eindjes aan elkaar met een korreltje rijst. Schep een lepeltje ikura erin en maak af met het eigeel van een kwartelei.

mayomais-sushi

  1. Laat de maïs uitlekken en meng in een kom met de kewpie mayonaise, zout en peper. Knip de norivellen in de lengte in stroken van ongeveer 3 cm breed. Maak sushi van ca. 15 g rijst per stukje.

  2. Maak een kuiltje bovenop en bestrijk met wasabi, wikkel een strookje nori om de rijst en plak de eindjes aan elkaar met een korreltje rijst. Schep een lepeltje ikura erin en maak af met een lepeltje van de mayomaïs.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker