Maki sushi met maïs, kewpie mayo en viseitjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Joyce in aflevering 17 van The Chefs' Line Nederland. 

Sushirijst

Spoel de rijst in zeef of kom totdat het water zo helder mogelijk is. Overgiet vervolgens nogmaals met water en laat intrekken tot de rijst van kleur veranderd is. Kook de rijst in de rijstkoker of pan. Meng rijstazijn, kristalsuiker en zeezout voor de sushi-azijn en verhit op een laag vuur licht tot alles met elkaar vermengd is. Doe de rijst in een houten bak of schaal en laat zo snel mogelijk afkoelen. Giet daarna de sushi-azijn erover. Meng en roer voorzichtig.

Ikura met kwartelei

Knip de norivellen in de lengte in stroken van ongeveer 3 cm breed. Maak sushi van ca. 15 g rijst per stukje. Maak een kuiltje bovenop en bestrijk met wasabi, wikkel een strookje nori om de rijst en plak de eindjes aan elkaar met een korreltje rijst. Schep een lepeltje ikura erin en maak af met het eigeel van een kwartelei.

Mayomaïs sushi

Laat de maïs uitlekken en meng in een kom met de kewpie mayonaise, zout en peper. Knip de norivellen in de lengte in stroken van ongeveer 3 cm breed. Maak sushi van ca. 15 g rijst per stukje. Maak een kuiltje bovenop en bestrijk met wasabi, wikkel een strookje nori om de rijst en plak de eindjes aan elkaar met een korreltje rijst. Schep een lepeltje ikura erin en maak af met een lepeltje van de mayomaïs.

Serveren

Optioneel: Serveer bij de sushi als garnering een (schoongemaakt) leeg kwartelei met wasabi, rol plakjes gember uit, zet een kommetje sojasaus erbij en maak af met wat shisoblaadjes.

Ingredienten

4
Personen

Rijst

  • 100 g sushirijst

Sushi-azijn

  • 40 ml rijstazijn
  • 10-15 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl zeezout

Ikura met kwartelei

  • 1 norivel
  • wasabi naar smaak
  • 1 schepje ikura
  • 1 kwartelei
  • de bereide sushirijst

Mayo maïs

  • 1 klein blikje mais
  • 2 el kewpie mayonaise
  • zout en peper
  • 1 vel nori
  • wasabi naar smaak
  • 1 schepje ikura
  • de bereide sushirijst

Garnering

  • sojasaus naar smaak
  • gari (ingelegde gember)
  • shisoblaadjes
Geef je waardering
0