De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kruidige crackers

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kruidige crackers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwarm het water tot lauwwarm en voeg de gist en de suiker toe. Zeef de bloem boven het werkblad, voeg het zout toe en maak een kuiltje in de bloem. Schenk de olijfolie en het gistmengsel in het kuiltje en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot een soepel en elastisch deeg. Vorm een bol van het deeg en plaats deze in een ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat op een warme plaats rijzen tot dubbel volume.

Druk de lucht uit het deeg en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zeer dunne rechthoekige lap. Plaats de lap deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met olijfolie. Strooi er wat za’ atar en zout over en bak het deeg in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en breek de plaat in grote stukken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.