Koude tomatensoep uit Argentinië & krokante mozzarella

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur en 5 minuten totale tijd

Koude tomatensoep
Verwarm de oven op 180 °C. Verwijder voorzichtig de bovenkant van de bol knoflook. Leg de bol op een bakplaat en schenk er een scheutje olie over. Pof de knoflook circa 45 minuten in de oven.

Breng een pan met water aan de kook. Mondeer de tomaten. Verwijder de korstjes van het brood en maal het brood samen met de tomaten fijn in de keukenmachine. Voeg 4 teentjes gepofte knoflook toe. Voeg olijfolie en bouillon toe en laat de keukenmachine draaien tot er een gladde puree ontstaat.

Krokante mozzarella
Snijd de mozzarella in plakken. Kluts het ei en voeg een beetje zout en versgemalen peper toe. Paneer de plakken mozzarella met de bloem, het ei en de paneermeel. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de mozzarella in circa 2 minuten om en om goudbruin. Laat de krokante mozzarella uitlekken op keukenpapier.

Komkommerbakjes
Trek met het canneleermesje banen uit de komkommer en snijd de kontjes van de komkommer. Snijd de komkommer in gelijke delen, afhankelijk van de hoeveelheid personen. Schep met de parisienneboor het zaad er aan 1 kant uit zodat er een 'bekertje' ontstaat. Let er wel op dat je circa 1 centimeter van de onderkant dicht houdt.

Schenk de soep in het komkommerbekertje.

TIP: heb je geen canneleermesje, gebruik dan een vork

Ingredienten

4
Personen

Koude tomatensoep

  • 1 bol knoflook
  • olie
  • 8 rijpe tomaten
  • 4 sneetjes witbrood
  • 50 ml olijfolie
  • 120 ml groentebouillon

Krokante mozzarella

  • 2 bollen mozzarella
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 1 el paneermeel

Garneren

  • 1 komkommer

Extra nodig

  • keukenmachine
  • canneleermesje
  • parisienneboor
Geef je waardering
2