Komijn-, venkel- en flatbreadchips & knoflooklabne-dip

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Flatbreadchips za’atar
Verwarm de oven voor op circa 250 ºC. Scheur het flatbread in grove stukjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de za’atar en besprenkel met een beetje olie en meng alles met je handen goed door elkaar. Laat de chips in het midden van de hete oven in circa 10 minuten knapperig worden.

Komijn- en venkelchips
Verwarm de olie voor op 180 °C. Was de aardappels en snijd de aardappels op een mandoline in hele dunne plakjes. Was de plakjes in koud water en dep ze goed droog met keukenpapier. Bak de aardappels in kleine porties in circa 2 minuten heel licht goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal het frituren in kleine porties en frituur de chips in circa 2 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi de helft met komijnpoeder en een beetje grof zout. Stamp het venkelzaad fijn en bestrooi de andere helft van de chips met een beetje zout en venkelpoeder.

Knoflooklabne-dip
Pel de knoflook. Schep de labne in een schaaltje en rasp of pers de knoflook erboven en roer goed door. Schenk er royaal olie over. Serveer de knapperige chips met de labne om in te dippen.

Tip
Wil je weten hoe je zelf labne maakt? Klik dan hier.

Ingredienten

4
Personen

Flatbreadchips

  • 2 flatbreads
  • 6 el za'atar
  • 3 el olijfolie

Komijn- en venkelchips

  • 4 grote gele Marokkaanse aardappels
  • komijnpoeder
  • venkelzaad

Knoflooklabne-dip

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g labne (uitgelekte hartige yoghurt)

Extra nodig

  • keukenpapier
  • bakplaat
  • bakpapier
  • frituurpan
Geef je waardering
1