Geroosterde Aubergine met labne en kappertjes

2
Gemiddeld
Geroosterde Aubergine met labne en kappertjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng het zout door de yoghurt. Maak een theedoek vochtig, knijp goed uit en leg in een zeef. Schep hier de yoghurt in en zet in de koelkast. Laat de yoghurt in een paar uur uitlekken tot een dikke ‘hangop’ of labne. Rooster de aubergines in de gasvlam van je fornuis circa 5-15 minuten tot ze zwartgeblakerd en zacht zijn. Leg ze in het midden van de vlam en keer regelmatig. Leg de aubergines voorzichtig op een bord en laat ze een beetje af koelen. Snijd de pitabroodjes open en snijd ze in driehoekjes. Druppel er olijfolie over en rooster ze in de oven in circa 3 minuten krokant. Pluk en snijd de blaadjes oregano en peterselie fijn. Vijzel de helft van de oregano, de peterselie en het zout van de kappertjes fijn. Roer dit door de labne.

Serveer op ieder bord een cirkel labne. Scheur de aubergines voorzichtig doormidden, maar laat ze aan een kant nog aan elkaar zitten. Leg de opengeklapte aubergines op de labne en bestrooi met de kappertjes en de overgebleven oreganoblaadjes. Besprenkel met olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde aubergine met labne en kappertjes

  • 1 tl zout
  • 500 g dikke Turkse yoghurt
  • 4 aubergines
  • 4 pitabroodjes
  • olijfolie
  • 4 takjes oregano
  • 0.5 el zout van de kappertjes
  • 2 el gezouten kappertjes

extra nodig

  • theedoek
  • vijzel
Geroosterde Aubergine met labne en kappertjes
Geef je waardering
2