De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde aubergine met labne en kappertjes

30 min kooktijd
Geroosterde Aubergine met labne en kappertjes

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng het zout door de yoghurt. Maak een theedoek vochtig, knijp goed uit en leg in een zeef. Schep hier de yoghurt in en zet in de koelkast. Laat de yoghurt in een paar uur uitlekken tot een dikke ‘hangop’ of labne. Rooster de aubergines in de gasvlam van je fornuis circa 5-15 minuten tot ze zwartgeblakerd en zacht zijn. Leg ze in het midden van de vlam en keer regelmatig. Leg de aubergines voorzichtig op een bord en laat ze een beetje af koelen. Snijd de pitabroodjes open en snijd ze in driehoekjes. Druppel er olijfolie over en rooster ze in de oven in circa 3 minuten krokant. Pluk en snijd de blaadjes oregano en peterselie fijn. Vijzel de helft van de oregano, de peterselie en het zout van de kappertjes fijn. Roer dit door de labne.

Serveer op ieder bord een cirkel labne. Scheur de aubergines voorzichtig doormidden, maar laat ze aan een kant nog aan elkaar zitten. Leg de opengeklapte aubergines op de labne en bestrooi met de kappertjes en de overgebleven oreganoblaadjes. Besprenkel met olijfolie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker