Koek uit een pannetje zijn snelle koeken gevuld met pindakaas, pinda's, pecannoten en chocolade. Al binnen een halfuurtje klaar!

Rudolph van Veen
Rudolph's Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

6
Porties

  • 15 g roomboter voor het invetten van de pannetjes
  • 70 g pindakaas
  • 125 g zachte roomboter
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 1/2 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 120 g volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g pecannoten
  • 100 g pinda's
  • 200 g pure chocolade (70% cacao)

Extra nodig

  • mini-koekenpannen (ovenbestendig)

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de kleine koekenpannetjes in met boter.

Stap 2:
Roer met een garde of keukenmixer de pindakaas, boter, kokosbloesemsuiker, vanille en het ei romig.

Stap 3:
Meng in een andere kom het bakpoeder met het meel. Mix dit daarna door het pindakaasmengsel.

Stap 4:
Hak de pecannoten, pinda’s en de chocolade grof. Meng daarna door het deeg.

Stap 5:
Druk het deeg in de pannetjes. Bak de koeken in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Je kunt de koeken direct warm in de pannetjes serveren.

Geef je waardering

111
Koek uit een Pannetje
Koek uit een Pannetje