De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipgehaktballetjes

Jordanese gehaktballetjes van kip en pistache.

25 MIN
Kipgehaktballetjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maal de noten fijn in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Breng de pistacheboter op smaak met zout. Maal in de keukenmachine de kipfilet met het eiwit fijn. Breng op smaakt met zout en peper. Maak kleine balletjes van het kipmengsel. Druk ze plat. Leg er een bolletje pistacheboter op. Dek het af met een ander platgedrukt balletje. Bestrooi uw handen met paneermeel en maak een dun laagje paneermeel om de balletjes.

Verhit de olie tot 180°C en frituur de kipgehaktballetjes goudbruin en gaar.

Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker