De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kipgehaktballetjes

Jordanese gehaktballetjes van kip en pistache.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kipgehaktballetjes

Bereidingswijze

Maal de noten fijn in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Breng de pistacheboter op smaak met zout. Maal in de keukenmachine de kipfilet met het eiwit fijn. Breng op smaakt met zout en peper. Maak kleine balletjes van het kipmengsel. Druk ze plat. Leg er een bolletje pistacheboter op. Dek het af met een ander platgedrukt balletje. Bestrooi uw handen met paneermeel en maak een dun laagje paneermeel om de balletjes.

Verhit de olie tot 180°C en frituur de kipgehaktballetjes goudbruin en gaar.

Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.