De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kip Tandoori-spiesen

Gezond bbq recept? Probeer deze kip-tandoori spiesen.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
gezonde bbq recepten

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

"Wil je een gezond stukje vlees op de barbecue? Deze kip tandoori-spiezen zijn gemaakt van puur en onbewerkt vlees met lekker veel gezonde eiwitten. De marinade maak je van yoghurt, verse kruiden en specerijen. Stuk voor stuk gezonde ingrediënten, waarmee je je stofwisseling en gezondheid een boost geeft."

Bereidingswijze

Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn. Rasp en pers de citroen. Meng voor de marinade alle ingrediënten met elkaar. Hak de hele kippen met bot en al in stukken, voeg de kipstukken toe aan de marinade en laat dit circa 8 uur marineren.

Rijg de kipstukken aan de spiesen en gril ze om en om in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Het is leuk om van alles wat van de kip op de spiesen te rijgen. Dus verdeel per spies de vleugel, borst, drumstick en dij.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.