Jim’s red velvet cupcake

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Cupcake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng bloem, cacaopoeder, rode bietenpoeder, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Meng in een andere kom ei met melk en zonnebloemolie. Meng de droge massa door het eimengsel. Verdeel de cupcakevormen in de cupcaketray. Schep met een ijsknijper de vormen driekwart vol met beslag. Hak de chocolade fijn en druk de stukjes in het beslag. Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar.

Rode koekkruimels
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneed de bloem, boter, suiker, ei, en rode bietenpoeder tot een soepel deeg. ingrediënten een harde wenerdeeg en voeg het rode bietenpoeder toe. Verpak het deeg en laat het deeg circa een uur rusten. Verkruimel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 12 minuten gaar.

Roomkaastopping
Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de roomkaas erdoor. Schep de topping in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit toefjes op de afgekoelde cupcakes. Bestrooi de topping met rode koekkruimels.

Tip: rode bietenpoeder is meestal te koop in een reformwinkel.

Ingredienten

12
Porties

Cupcakes

  • 140 g bloem
  • 7 g cacaopoeder
  • 10 g rode bietenpoeder
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 g zonnebloemolie
  • 50 g witte chocolade

Rode koekkruimels

  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 75 g suiker
  • 0.5 ei
  • 1 tl rode bietenpoeder

Roomkaastopping

  • 125 g zachte boter
  • 125 g poedersuiker
  • 125 g roomkaas op kamertemperatuur

Extra nodig

  • cupcakevormpjes
  • cupcaketray
  • bakpapier
Geef je waardering
11