De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

irish coffee cake

60 MIN
Irish coffee cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Los 2 eetlepels oploskoffie op in de koffie. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de bloem, bruine suiker, zout, vanillemerg en bakpoeder met elkaar. Voeg de melk, arachideolie, eieren en koffie toe en roer tot een glad beslag. Vet de taartvorm in met boter. Meng de resterende oploskoffie met het paneermeel en bestrooi de binnenkant van de taartvorm ermee. Bekleed de taartvorm met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar en laat afkoelen.

Koffiekruimels
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de bloem samen met de havermout, oploskoffie, suiker, boter en zout tot grove kruimels. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koffiekruimels in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Topping
Klop de slagroom stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond. Besprenkel de cake met de whisky. Verdeel de slagroom over de cake en strijk de slagroom strak af. Verdeel de koffiekruimels erover en bestuif met een beetje cacaopoeder en poedersuiker.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker