De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indonesische ayam pangang (indonesisch geroosterde kip)

45 min kooktijd
Indonesische ayam pangang (Indonesisch geroosterde kip)

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Ayam pangang
Knip de kip aan de rugkant open en druk de kip plat. Spies de kip met de satéstokjes zodat deze zijn platte vorm behoudt. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de rode peper grof. Vijzel de ui, knoflook, rode peper met de ketoembar, kemirinoten, tot een gladde pasta. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de gevijzelde specerijen met de gember en kurkuma. Kneus de stengels citroengras, leg er een knoop in en voeg toe. Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee. Hak de palmsuiker fijn en voeg toe. Blus de kip af met de kokosmelk en schenk er een beetje water bij tot de kip onderstaat. Laat circa 15 minuten garen op laag vuur.

Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 °C.
Haal de kip uit de pan en laat uitlekken. Gril de kip met de huid naar boven in circa 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Voeg het kippenbouillonblokje toe aan het kookvocht en laat inkoken tot saus. Bewaar de saus om bij de kip te serveren.

Roerbakschotel
Snijd de paksoi. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Halveer de sperzieboontjes. Snijd de bloemkool in roosjes.

Verhit de olie in de wok en bak de groente circa 2 minuten. Blus af met een klein scheutje ketjap manis.

Serveren
Serveer de roerbakschotel bij de ayam pangang. Serveer de saus bij het gerecht.

TIP: Het is ook lekker om de kip op de barbecue te roosteren.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker