Ayam pangang
Knip
de kip aan de rugkant open en druk de kip plat. Spies de kip met de satéstokjes
zodat deze zijn platte vorm behoudt. Pel en snipper
de ui. Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de rode peper grof. Vijzel
de ui, knoflook, rode peper met de ketoembar, kemirinoten, tot een gladde
pasta. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de gevijzelde specerijen met
de gember en kurkuma. Kneus de stengels citroengras, leg er een knoop in en
voeg toe. Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee. Hak de palmsuiker fijn en
voeg toe. Blus de kip af met de kokosmelk en schenk er een beetje water bij tot
de kip onderstaat. Laat circa 15 minuten garen op laag vuur.
Verwarm
de grillstand van de oven voor op 180 °C.
Haal
de kip uit de pan en laat uitlekken. Gril de kip met de huid naar boven in
circa 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Voeg het kippenbouillonblokje
toe aan het kookvocht en laat inkoken tot saus. Bewaar de saus om bij de kip te
serveren.
Roerbakschotel
Snijd
de paksoi. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in
blokjes. Halveer de sperzieboontjes. Snijd de bloemkool in roosjes.
Verhit de olie in de wok en bak de groente circa 2 minuten. Blus af met een klein scheutje ketjap manis.
Serveren
Serveer
de roerbakschotel bij de ayam pangang. Serveer de saus bij het gerecht.
TIP: Het is ook lekker om de kip op de barbecue te roosteren.
0 reacties