Indiase salade met mango
-
Schil en snijd de wortels in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes van circa 2 centimeter. Schil de mango, verwijder de pit en snijd de mango in blokjes.
-
Breng een pan met water aan de kook met een beetje zout en blancheer eerst de wortel, de sperziebonen en de doperwten. Spoel koud en zet apart.
-
Giet de linzen af. Verhit een scheut olie in een pan en bak de linzen de cayennepeper voor enkele secondes. Zet apart.
Yoghurtdressing
-
Vijzel de karwij. Meng de kokosrasp met de yoghurt en gevijzelde karwijzaad. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
-
Pluk de bladeren van de kropsla en doe in een schaal. Meng de wortel, doperwten, sperziebonen en mango erdoorheen.
-
Verdeel de yoghurtdressing over de schaal en meng door de mangosalade. Pluk de munt en verdeel over de sla.
0 reacties