De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indiase salade met mango

Deze verfrissende maaltijdsalade wil proberen deze zomer. Maakt 'm met het recept van 24Kitchen-chef Danny.

15 min kooktijd
mangosalade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Een mangosalade is perfect voor een warme zomerse dag. Naast mango gebruik ik ook andere ingrediënten in de maaltijdsalade zoals wortel, linzen en sperziebonen. Kortom, dit is de ultieme frisse salade voor de zomer."

Bereidingswijze

Indiase salade met mango

  1. Schil en snijd de wortels in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes van circa 2 centimeter. Schil de mango, verwijder de pit en snijd de mango in blokjes.

  2. Breng een pan met water aan de kook met een beetje zout en blancheer eerst de wortel, de sperziebonen en de doperwten. Spoel koud en zet apart.

  3. Giet de linzen af. Verhit een scheut olie in een pan en bak de linzen de cayennepeper voor enkele secondes. Zet apart.

Yoghurtdressing

  1. Vijzel de karwij. Meng de kokosrasp met de yoghurt en gevijzelde karwijzaad. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  1. Pluk de bladeren van de kropsla en doe in een schaal. Meng de wortel, doperwten, sperziebonen en mango erdoorheen.

  2. Verdeel de yoghurtdressing over de schaal en meng door de mangosalade. Pluk de munt en verdeel over de sla. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker