Indiase salade met mango

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Groente
Schil en snijd de wortels in blokjes. Breng een pan met water aan de kook met een beetje zout en blancheer de wortels. Schep de wortels uit het water en spoel koud. Kook de linzen 10-15 minuten in het water van de wortels, tot ze gaar zijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes van circa 2 minuten. Breng nog een pan met water aan de kook en blancheer de sperziebonen. Giet af en spoel koud met water. Schil de mango en snijd het vlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Giet de linzen af. Verhit een scheut olie in een pan en bak de linzen met het mosterdzaad en de cayennepeper enkele seconden.

Yoghurtdressing
Vijzel de kummel. Meng de kokos met de yoghurt en kummel en breng op smaak meteen beetje zout en peper.

Serveer
Meng alle groente en de mango door elkaar. Schep de yoghurtdressing erdoor. Pluk en scheur de munt en garneer.

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 2 wortels
  • 200 g groene linzen
  • 150 g sperziebonen
  • 150 g doperwten
  • 1 mango
  • zonnebloemolie
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • munt

Dressing

  • 1 tl kummel
  • 100 g kokos (klapper)
  • 100 ml yoghurt
Geef je waardering
9