Ikan pepesan met atjar

13
Gemiddeld
Ikan pepesan met atjar

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Tuti in aflevering 9 van The Chefs' Line Nederland. 

Ikan pepesan

Pel en snij de sjalotten en knoflook in stukken. Snij de rode lomboks, kurkuma, gember en laos fijn. Maal in de blender de sjalotten, rode lomboks, knoflook, laos, kurkuma, kemirienootjes, gember, tomatenpuree, gula djawa en ketjap asin fijn tot een pasta. Dit is de boemboe.

Fruit in een koekenpan de boemboe kort in wat olie en laat even afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de makreelfilet in met de boemboe en leg 2 filets op elkaar. Verdeel de salam-, djeroet peroetblaadjes en de gekneusde serehstengels tussen de visfilets. Verpak de visfilets goed in aluminiumfolie. Leg de vispakketjes in een ovenschaal en zet 30 tot 45 minuten in de oven.

Atjar

Pel de sjalotten en snij ze in ringen. Snij de komkommer in plakjes. Meng de komkommer en de sjalotten met de rijstazijn, het water en de gembersiroop en laat 15 minuten staan.

Serveren

Serveer de makreel met de komkommer, de kroepoek palembang en rijst.

Ingredienten

4
Personen

Boemboe

  • 7 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 rode lomboks
  • 3 cm verse kurkuma (geelwortel)
  • 6 cm verse gember
  • 3 cm verse laos
  • 5 kemirinoten
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 cm gula djawa
  • 2 el ketjap asin

  • 8 salamblaadjes
  • 8 djeroek poeroetblaadjes
  • 4 stengels sereh
  • 8 makreelfilets
  • 1 scheutje arachideolie

Atjar

  • 1 sjalotje
  • 0,5 komkommer
  • 100 ml rijstazijn
  • 50 ml water
  • 4 el gembersiroop

  • 4 kroepoek palembang
Geef je waardering
13