De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ikan pepesan met atjar

Deze heerlijke ikan pepessan maak je met verse makreelfilet en serveer je met frisse atjar en rijst.

Ikan pepesan met atjar

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Tuti in aflevering 9 van The Chefs' Line Nederland. 

Ikan pepesan

Pel en snij de sjalotten en knoflook in stukken. Snij de rode lomboks, kurkuma, gember en laos fijn. Maal in de blender de sjalotten, rode lomboks, knoflook, laos, kurkuma, kemirienootjes, gember, tomatenpuree, gula djawa en ketjap asin fijn tot een pasta. Dit is de boemboe.

Fruit in een koekenpan de boemboe kort in wat olie en laat even afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de makreelfilet in met de boemboe en leg 2 filets op elkaar. Verdeel de salam-, djeroet peroetblaadjes en de gekneusde serehstengels tussen de visfilets. Verpak de visfilets goed in aluminiumfolie. Leg de vispakketjes in een ovenschaal en zet 30 tot 45 minuten in de oven.

Atjar

Pel de sjalotten en snij ze in ringen. Snij de komkommer in plakjes. Meng de komkommer en de sjalotten met de rijstazijn, het water en de gembersiroop en laat 15 minuten staan.

Serveren

Serveer de makreel met de komkommer, de kroepoek palembang en rijst.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker