Hollandse pot (andijviestamppot uit de oven met runderworsten)

14
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd


Zet de ovengrill aan op 200 ºC.


Aardappels koken

Schil en spoel de aardappels. Halveer ze en leg ze in de pan. Vul de pan met water, voeg een beetje zout toe en kook de aardappels circa 20 minuten.


Runderworsten

Verwarm scheutje olie en een klontje bakboter in een koekenpan. Bak de runderworsten om en om goudbruin en gaar in circa 15 minuten. Draai het vlees regelmatig.


Andijvie

Snijd de andijvie fijn. Was de andijvie in koud water en laat heel goed uitlekken.


Aardappelpuree

Verwarm de melk en de roomboter in een pan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg vervolgens beetje bij beetje de verwarmde melk en de roomboter toe en roer goed door tot het een smeuïge puree is.


Andijviestamppot uit de oven

Voeg de andijvie toe aan de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en de mosterd. Schep de andijvie in de ovenschaal, bedek met de geraspte kaas en gratineer circa 5 minuten onder de grill.

Aan tafel!

Haal de andijviestamppot uit de oven en zet deze in het midden van de tafel. Iedereen kan zelf een portie opscheppen. Serveer met de worsten.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 kg kruimige aardappels
  • zonnebloemolie
  • 2 el bakboter
  • 4 runderworsten
  • 500 g andijvie
  • 200 ml melk
  • 100 g roomboter
  • 1 el grove (knoflook)mosterd
  • 250 g geraspte oude kaas (1 zakje)

Klaar zetten

  • dunschiller
  • grote pan
  • vergiet
  • snijplank
  • (kinder)koksmes
  • koekenpan
  • vleestang
  • steelpan
  • stamper
  • ovenschaal
Geef je waardering
14