HMH-Cupcake

4
Gemiddeld
HMH-Cupcake

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cupcake
Verwarm de oven voor op 180 oC. Maal 70 gram hazelnoten fijn en hak de rest grof. Meng het volkorenmeel, suiker, gemalen hazelnoten, bakpoeder en zout in een kom. Mix in een andere kom de eieren, melk en de olie met elkaar. Spatel beide mengsels door elkaar. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray. Vul ze voor driekwart met beslag en bestrooi met de grof gehakte hazelnoten. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in circa 25 minuten gaar.

Mandarijncrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het mandarijnsap met de honing en vanillemerg aan de kook. Roer het wortelsap door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Roer het eimengsel door het kokende sap en kook circa 2 minuten door. Blijf roeren. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de mandarijncrème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Meng de zachte boter met de poedersuiker en klop met de handmixer circa 10 minuten tot de boter wit en luchtig is. Meng de mandarijncrème voorzichtig door de boter en vul de spuitzak ermee.

Dragongelei
Ris de dragon. Snijd met een scherp mes de blaadjes dragon ragfijn. Meng de jam met het water en de dragon.

Garneren
Spuit op de cupcake een dubbele ring mandarijncrème. Schep de dragonjam in het midden. Garneer met Honny Cress of dragon.

Ingredienten

12
Porties

Hazelnoten-cupcake

  • 120 g hazelnoten
  • 180 g volkorenmeel
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 120 g suiker
  • 7 g bakpoeder
  • zout
  • 2 eieren
  • 225 g melk
  • 180 g zonnebloemolie

Mandarijncrème

  • 1 vanillestokje
  • 150 ml mandarijnsap
  • 100 ml wortelsap
  • 2 el honing
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem
  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker

Dragongelei

  • 0.5 bos dragon
  • 150 g abrikozenjam
  • 100 ml water

Extra nodig

  • ijsknijper
  • 2 glazen kommen
  • pannenlikkers
  • cupcaketray
  • spuitzak
  • gekarteld spuitmondje
  • cupcakevormpjes
  • Honny Cress of dragon
Geef je waardering
4