Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
Laat de grove havervlokken even kort weken in een laagje kokend water (tot ze net onder staan) voor ongeveer 10 minuten. (Heb je geen grove havervlokken maar quick oats dan kan je deze stap overslaan en kan je ze straks direct gebruiken).
-
Wel ondertussen de rozijnen in een bodempje water: als je dit niet doet gaan ze het vocht uit je gebakken havermout onttrekken en droogt het geheel sneller uit (je kan de rozijnen ook vervangen door gedroogde cranberries, dadels, abrikozen of ander gedroogd fruit naar keuze)
-
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes of schijfjes.
-
Prak 1 van de 2 bananen vervolgens in een kom en voeg hier de (gewelde) havermout en alle andere ingrediënten aan toe.
-
Meng het geheel goed door met een lepel of spatel zodat het een egale massa vormt en giet het mengsel in een taartblik of ovenschaal.
-
Snijd de tweede banaan in plakjes en verdeel deze bovenop het havermoutappelmengsel: zorg dat de rozijnen niet te veel uitsteken aan de bovenkant want dan kunnen ze aanbranden.
-
Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de Apple-Pie Baked Oats in ongeveer 20 minuten op 180 graden et voilà!
-
Nu is de appeltaart havermout-basis klaar en kun je hem afmaken met jouw favoriete toppings zoals frisse (kokos-)yoghurt, verse aardbeien of ahornsiroop.
0 reacties