De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige hotdog-gebakjes

60 min voorbereidingstijd
35 min kooktijd
Hartige hotdog-gebakjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Tomatenketchup
Snijd de tomaten in grove stukken. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de ui. Kook alle ingrediënten, behalve de suiker en de maïzena, een beetje zout en versgemalen peper circa 1 uur. Voeg de suiker toe en kook nog circa 15 minuten. Breng de tomatenketchup opnieuw aan de kook. Roer de maïzena aan met een beetje water en breng de ketchup op de gewenste dikte. Haal het kaneelstokje en de kruidnagel uit de ketchup.

Bodemcake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom de bloem met bakpoeder, een beetje zout en komijnpoeder. Mix in een andere kom de eieren, karnemelk en zonnebloemolie. Roer beide mengsels door elkaar.

Vet de bakvormpjes in en vul ze met behulp van een ijsknijper voor twee derde met het beslag. Bak de cakejes circa 20 minuten in de oven.

Vulling
Spoel de voorgekookte zuurkool indien gewenst af en verdeel over de cakejes. Verwarm de worsten en snijd in stukjes. Meng de crème fraîche met de grove mosterd en verdeel over de zuurkool. Verdeel de knakworsten en de tomatenketchup over de cakejes.

Topping
Snijd de augurk in blokjes. Pluk en hak de bladpeterselie. Verdeel de augurk en de peterselie over de cakejes. Garneer met de gebakken uitjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker