Hand-pulled noodles
-
Doe de bloem in een kom. Laat het zout oplossen in het warme water en voeg bij de bloem. Meng en kneed goed door tot er een soepel deeg ontstaat.
-
Doe het deeg in een ingevette kom. Laat afgedekt voor 1 uur rusten.
-
Rol het deeg uit tot een dunne lap van 20 cm lang. Snijd het deeg in 20 cm lange gelijke repen van 2 cm dikte.
-
Pak steeds een deegreep met beide handen vast aan de uiteinden. Sla op het aanrecht en trek voorzichtig uit tot een lange streng.
-
Herhaal tot je alle noodles hebt getrokken.
Knoflookolie
-
Pel en pers de knoflooktenen boven een kommetje.
-
Verwarm de olie in een steelpan. Voeg de knoflook toe en verwarm tot de knoflook lichtbruin kleurt.
-
Doe de knoflookolie in een luchtdichte pot en gebruik in verschillende (Chinese) gerechten.
Paddenstoelenbouillon
-
Snijd de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleintjes heel.
-
Verhit een soeppan, voeg de knoflookolie en paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur voor 4-5 minuten.
-
Blus af met de Shaoxing wijn. Voeg vervolgens het water, de dashi, verkruimelde paddenstoelen-bouillonblokjes en sojasaus toe.
-
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten trekken.
Topping kip
-
Snijd de kipfilet in dunne plakken.
-
Meng het maiszetmeel, zout, zonnebloemolie en een eetlepel water.
-
Voeg de kip toe en meng kort door totdat het helemaal bedekt is met het mengsel. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.
-
Doe de kip in de paddenstoelenbouillon. Roer niet. Verhit tot de kipstukjes gaar zijn.
Serveren
-
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de hand-pulled noodles kort tot ze gaan drijven en net gaar zijn.
-
Schep de noodles uit de pan en verdeel over 4 eetkommen.
-
Schep de paddenstoelenbouillon met de kip en paddenstoelen erop.
-
Snijd of knip de lente-ui en strooi over de soep. Serveer met crispy chili-olie naar smaak.
0 reacties