De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hand-pulled noodlesoep met kip

Met deze hand-pulled noodles zet je een heerlijke soep op tafel die aanvoelt als een grote kom comfort. De paddenstoelenbouillon en de knoflookolie zorgen voor een soep vol karakter. 

 

40 min. voorbereidingstijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
Hand-pulled noodlesoep met kip

Een recept van

  • Jet van Nieuwkerk

    Jet van Nieuwkerk
  • Eveline Wu

    Eveline Wu

"Vervang de kip door tofu voor een volledig vegetarische soep!"

Bereidingswijze

Hand-pulled noodles

  1. Doe de bloem in een kom. Laat het zout oplossen in het warme water en voeg bij de bloem. Meng en kneed goed door tot er een soepel deeg ontstaat. 

  2. Doe het deeg in een ingevette kom. Laat afgedekt voor 1 uur rusten. 

  3. Rol het deeg uit tot een dunne lap van 20 cm lang. Snijd het deeg in 20 cm lange gelijke repen van 2 cm dikte.  

  4. Pak steeds een deegreep met beide handen vast aan de uiteinden. Sla op het aanrecht en trek voorzichtig uit tot een lange streng. 

  5. Herhaal tot je alle noodles hebt getrokken.

Knoflookolie

  1. Pel en pers de knoflooktenen boven een kommetje.  

  2. Verwarm de olie in een steelpan. Voeg de knoflook toe en verwarm tot de knoflook lichtbruin kleurt. 

  3. Doe de knoflookolie in een luchtdichte pot en gebruik in verschillende (Chinese) gerechten. 

Paddenstoelenbouillon

  1. Snijd de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleintjes heel.

  2. Verhit een soeppan, voeg de knoflookolie en paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur voor 4-5 minuten.

  3. Blus af met de Shaoxing wijn. Voeg vervolgens het water, de dashi, verkruimelde paddenstoelen-bouillonblokjes en sojasaus toe. 

  4. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten trekken. 

Topping kip

  1. Snijd de kipfilet in dunne plakken.

  2. Meng het maiszetmeel, zout, zonnebloemolie en een eetlepel water.  

  3. Voeg de kip toe en meng kort door totdat het helemaal bedekt is met het mengsel. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt. 

  4. Doe de kip in de paddenstoelenbouillon. Roer niet. Verhit tot de kipstukjes gaar zijn.

Serveren

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de hand-pulled noodles kort tot ze gaan drijven en net gaar zijn.  

  2. Schep de noodles uit de pan en verdeel over 4 eetkommen.  

  3. Schep de paddenstoelenbouillon met de kip en paddenstoelen erop.

  4. Snijd of knip de lente-ui en strooi over de soep. Serveer met crispy chili-olie naar smaak.  

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.