In het programma Lekker Lokaal gaat Laura de Grave op zoek naar lokale producten en gerechten. In één van de afleveringen reist Laura af naar Utrecht. Daar deelt Café Restaurant Floris hun befaamde recept voor hachee die zó lekker is, dat de mensen ervoor blijven terugkomen. 

Ingredienten

4
Personen

  • 1 grote witte uien
  • 1 takje rozemarijn
  • 750 g riblappen (in stukken van ca. 2 cm)
  • 150 ml natuurazijn
  • 2 peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 50 g boter
  • 150 ml dubbelbier
  • 100 ml runderbouillon
  • 2 1/2 el appelstroop
  • 35 g ontbijtkoek
  • 100 g champignons

Extra benodigdheden

  • stoofpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 26 uur en 25 minuten

Dag 1
Stap 1:
Snipper de ui, ris de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn. Meng in een kom het vlees met de ui, de rozemarijn, de azijn, de peperkorrels en het laurierblad. Laat afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.

Dag 2

Stap 1:
Giet de azijn af. Verhit 25 g boter in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak de runderpoulet met de specerijen in ca. 5 min. rondom bruin. Voeg het bier, de runderbouillon en de appelstroop toe. Voeg water toe tot aan de rand. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 1 ½ uur garen.

Stap 2:
Snijd ondertussen de zijkanten van de ontbijtkoek en de champignons in kwarten. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en de rest van de boter toe en bak in ca. 5 min. rondom bruin.

Stap 3:
Verkruimel de ontbijtkoek boven het vlees en voeg de champignons toe. Doe de deksel op de pan en laat nog ½ uur garen. Breng op smaak met zout.

Combinatietip: Klassiek lekker met rode kool en aardappels of – zoals ze het bij Graaf Floris in Utrecht serveren – met salade en friet.

Check de aflevering van Lekker Lokaal om het recept stap voor stap te volgen > 

Geef je waardering

85
Hachee Lekker Lokaal