Griekse andijvie schotel

15
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de grill in de oven voor op 200 ºC.

Aardappels

Breng een pan met water en zout aan de kook.

Schil en snijd de aardappels in kleine stukjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Gyros

Verhit olie in een pan. Schep het vlees in de pan, voeg de gyroskruiden toe en bak het vlees op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin.

Griekse andijvieschotel

Snijd de andijvie fijn. Was de andijvie en laat goed uitlekken.

Pel en snijd de uien in halve ringen.

Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Verwarm de melk in een pan.

Pureer de aardappels met een pureestamper en meng de warme melk erdoor.

Breng op smaak met zout en peper.

Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal en verdeel de andijvie erover.

Schep de gyros op de andijvie, brokkel de feta erover, strooi de uien erover en bedek met een laag aardappelpuree en druk goed aan.

Strooi er een dun laagje paneermeel over en bak circa 10 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

 

Ingredienten

4
Personen

Griekse andijvieschotel

  • 1 kg aardappelen
  • zonnebloemolie
  • 500 g gyros (ongekruid)
  • 3 tl gyroskruiden
  • 2 kroppen andijvie
  • 2 rode uien
  • 200 ml magere melk
  • 200 g feta
  • paneermeel
  • zout
  • versgemalen peper

Gyroskruiden maken

  • 1 tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl basilicum
  • 2 tl oregano
  • 1 tl peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl knoflookpoeder
Geef je waardering
15