De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

glanzende koolraap

30 min kooktijd
Glanzende koolraap

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Verhit een scheut olie in een pan. Snijd de hamlappen in reepjes en bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin.
  • Schil en snijd de koolraap in blokjes en bak circa 3 minuten mee met de hamlappen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Voeg de peper, ui, knoflook en 5-kruidenpoeder toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Schenk er de gembersiroop en eventueel een scheutje water bij en stoof de koolraap, met deksel op de pan, in circa 10 minuten gaar.
  • Schil de ananas, snijd de ananas in vieren en verwijder de kern. Snijd de ananas in blokjes. Roer de ananas door de glanzende koolraap en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de rijst op borden en schep de glanzende koolraap erop.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker