Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Gewokte pompoennoedels

  • 300 g woknoedels
  • 1 flespompoen
  • arachideolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bos bosui
  • 125 g taugé
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 4 eieren
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el zoute sojasaus
  • 1 zakje kroepoek

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil de flespompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in gelijke reepjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de pompoen circa 5 minuten op hoog vuur. Schil en snijd de bleekselderij in stukjes en bak mee met de pompoen. Voeg een scheutje water toe en laat het water in circa 5 minuten verdampen. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes. Voeg de bosuitjes, taugé en de pinda’s toe aan de pompoen en bak circa 5 minuten mee.

Kluts de eieren en roer de ketjap manis en de sojasaus erdoor. Schenk het ei in een pan en laat het ei al roerend stollen.

Verdeel de noedels over borden en schep het roerei erop. Verdeel de pompoen erover en schep het roerei erbij. Serveer de kroepoek ernaast.

Geef je waardering

12
Gewokte pompoennoedels