De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde pompoenbloemen met eekhoorntjesbrood en feta

Een heerlijk vegetarisch recept van Kiran Jethwa die je binnen 30 minuten op tafel zet.

25 min kooktijd
Gevulde pompoenbloemen met eekhoorntjesbrood en feta

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Deze gevulde pompoenbloemen met eekhoorntjesbrood en feta zien er niet alleen superleuk uit, maar smaken ook nog eens heerlijk. Snel maken, dus!

Bereidingswijze

Eekhoorntjesbrood met feta

  1. Snijd het eekhoorntjesbrood in vieren.
  2. Verwijder het meeldraad van de pompoenbloemen.
  3. Verwarm olijfolie in een pan. Meng de specerijen en fruit kort aan in de pan. Hak de knoflook grof. Voeg het eekhoorntjesbrood en de knoflook toe en fruit tot de paddenstoelen bruin zijn. Hak de dille en bak circa 7 minuten mee met de paddenstoelen.
  4. Haal het paddenstoelenmengsel uit de pan en breng op smaak met zout.
  5. Verkruimel de feta boven de paddenstoelen en roer goed door.

Gevulde pompoenbloemen

  1. Meng de bloem met het bruiswater.
  2. Verwarm de maïsolie in een ruime pan.
  3. Vul de pompoenbloemen voorzichtig met het eekhoorntjesbrood-fetamengsel en wentel de bloemen door het beslag.
  4. Frituur de bloemen tot ze goudbruin zijn. Laat de bloemen uitlekken op een bord met keukenpapier.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker