Gevulde pompoenbloemen met eekhoorntjesbrood en feta

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Eekhoorntjesbrood met feta

Snijd het eekhoorntjesbrood in vieren. Verwijder het meeldraad van de pompoenbloemen. Verwarm olijfolie in een pan. Meng de specerijen en fruit dit kort aan in de pan. Hak de knoflook grof. Voeg het eekhoorntjesbrood en de knoflook toe en fruit tot de paddenstoelen bruin zijn. Hak de dille en bak circa 7 minuten mee met de paddenstoelen. Haal het paddenstoelenmengsel uit de pan en breng op smaak met zout. Verkruimel de feta boven de paddenstoelen en roer goed door.

Gevulde pompoenbloemen

Meng de bloem met het bruiswater. Verwarm de maïsolie in een ruime pan. Vul de pompoenbloemen voorzichtig met het eekhoorntjesbrood-fetamengsel en wentel de bloemen door het beslag. Frituur de bloemen rustig tot ze goudbruin zijn. Laat de bloemen uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Kiran Jethwa maakt nog twee andere gerechten met paddenstoelen: gevulde portobello’s met risotto, cantharellen en dragon en portobello sandwich met zoete aardappelchips en baby-aubergine.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde pompoenbloemen met eekhoorntjesbrood en feta

  • 100 g eekhoorntjesbrood
  • 16 pompoenbloemen
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 0.5 tl gedroogde chilipeper
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl gemalen kardemom
  • 0.5 tl gemalen koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bos dille
  • 100 g feta
  • maïsolie om te frituren
  • olijfolie
  • 100 g bloem
  • 50 ml bruiswater

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
5