Kiran Jethwa komt uit Kenia. Hij heeft een Engelse moeder en zijn vader komt oorspronkelijk uit India. De invloeden uit drie verschillende werelddelen zie je terug in zijn kookstijl.

Kiran Jethwa is chef en eigenaar van het vooraanstaande visrestaurant Seven Seafood & Grill in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Met zijn kookkunsten heeft hij verschillende onderscheideningen ontvangen en geldt hij als een van de pioniers en invloedhebbers van zijn regio. Ook is hij de eerste ‘celebrity chef’ van Kenia met een eigen kookprogramma op televisie.

Zijn opleiding heeft hij genoten aan de Hogere Hotelschool in Manchester, waarna hij vervolgens reisde door de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk, Zuid-Afrika, Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Australië om ervaring op te doen en de smaken van de wereld te leren kennen. Voor zijn werk als chef is dit multi-talent jarenlang actief geweest in de rugby-sport, zowel in Engeland als voor het nationale team van Kenia tijdens verschillende internationale toernooien.

In het programma Tales from the Bush Larder (‘verhalen uit de voorraadkast van de wildernis’) neemt Kiran de kijker mee op een bijzondere reis door onontdekte gebieden in Afrika. Met de lokale bevolking ontdekt hij bijzondere ingrediënten, smaken en bereidingen, die hij vervolgens in de professionele keuken vertaalt naar aantrekkelijke gerechten.