Hol de kool uit tot circa 3 centimeter van de rand, zodat er een kom van de kool ontstaat. Verwijder de kern en snijd de kool die je eruit gehaald hebt ragfijn. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Ris en hak de tijm grof. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en de tijm circa 5 minuten. Snijd de pancetta in grove stukken en voeg toe. Bak circa 1 minuut. Voeg de gesneden kool toe en roer goed door. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het vruchtvlees en voeg samen met de worcestersaus toe aan de kool. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vul de uitgeholde kool met de gebakken kool. Leg een stuk aluminiumfolie op een niet te hete plek tussen de kolen van de bbq. Vorm van een ander stuk aluminiumfolie een ring en zet deze ring op het andere stuk folie. Leg de gevulde groene kool in dit bakje. Zet een deksel of zinken emmer over de kool en gril de gevulde kool in circa 60 minuten gaar. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en serveer de gevulde kool in zijn geheel.
TIP
Dit recept is voor een gemiddeld grote kool. Heb je een kleinere of grotere kool, dan moeten de ingrediƫnten voor de vulling daarop aangepast worden.
0 reacties