De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren

45 MIN
Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gevogeltebouillon
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Pinceer (bakken van karkassen zodat er kleur en smaak vrijkomt) de kipkarkassen circa 20 minuten in de oven. Schenk het water in de pan, voeg de kipkarkassen toe en breng aan de kook. Maak de wortel, selderij en uien schoon en snijd de groente in grove stukken. Pel de knoflook. Schuim het overtollige vet en eiwitten van het water en voeg de resterende ingrediënten voor de bouillon toe aan de pan. Laat de bouillon circa 4 uur tegen het kookpunt pruttelen. Leg een vochtige passerdoek op een zeef en schenk de bouillon erdoor.

Gevogelte-crèmesoep
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Maak een roux door de boter in een pan te laten smelten. Fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en laat circa 3 minuten op laag vuur garen. Schenk al roerende de gevogeltebouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten doorkoken op laag vuur. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de room door de soep en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Waterkerssneeuweieren
Splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom van de keukenmachine of met de hand stijf. Voeg het zout in delen toe. Verwijder de stelen van de waterkers en houd apart. Snijd de waterkers ragfijn en spatel voorzichtig door de eiwitten. Breng in een brede lage pan de melk met de stelen van de waterkers aan de kook. Vorm met behulp van twee eetlepels eivormige modellen van de eiwitten en laat deze in de hete melk glijden. Draai ze na circa 2 minuten om en laat nog circa 2 minuten gaar worden. Haal de sneeuweieren met een schuimspaan uit de melk en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Gerookte kip
Snijd de gerookte kip in plakken en rol de plakken op.

Serveren
Leg de sneeuweieren en de gerookte kip in diepe borden en schenk daar de gevogelte-crèmesoep omheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker