De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde aardappel- bloemkool salade

Geef de Nederlandse aardappel- en bloemkool een Oosters tintje door ze te besprenkelen met garam massala, chiliflakes en zout. Hugo legt uit hoe je deze verrassende combinatie maakt!

30 MIN
Geroosterde aardappelbloemkoolsalade

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

"Vegan koken moeilijk? Nee hoor, deze heerlijke geroosterde aardappelbloemkoolsalade zet je in een handomdraai op tafel!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Breng een pan water met zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 220˚C.

  2. Was en snijd de aardappels in stukken. Kook circa 5 minuten in het kokende water. Giet af en laat uitdampen.

  3. Maak de bloemkool schoon. Verdeel in roosjes en snijd de steel in stukken.

  4. Doe de bloemkool en aardappels in een grote ovenschaal.

  5. Bestrooi met de garam massala, chiliflakes en zout. Besprenkel met olijfolie en meng goed.

  6. Rooster de aardappels en bloemkool in de oven in 15-20 minuten mooi bruin. Schep tijdens het roosteren een keer om.

  7. Snijd de komkommers in plakjes, bestrooi met iets zout en besprenkel met limoensap.

  8. Doe de kokosyoghurt in een kom. Rasp wat limoenschil erboven en pers limoensap naar smaak erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.

  9. Hak de cashewnoten grof. Snijd de bosuien in fijne ringetjes.

  10. Snijd de rode peper in schuine ringen. Snijd of pluk de koriander.

  11. Schep de aardappelbloemkoolsalade op de borden of op een grote schaal. Bestrooi met bosui, koriander, rode peper en cashewnoten. Geef de kokosyoghurt en komkommer erbij.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker