Gebakken sliptong met gegratineerde bloemkool en broccoli

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelpuree

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in een pan met water en de rasp van de sinaasappelschil in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper. Roer een flinke scheut olijfolie extra vierge door de puree en breng op smaak met een snufje nootmuskaat en een beetje zout en peper.

Gegratineerde broccoli en bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verdeel de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Kook de bloemkool circa 1 minuut in de pan met water. Voeg de broccoli toe en kook nog 3 minuten mee. Giet de bloemkool en broccoli af en laat goed uitlekken. Meng in een kom de crème fraîche met de eieren en een beetje zout en peper. Roer de bloemkool en broccoli erdoor. Vet een ovenschaal in met olie en verdeel de groente erover. Bestrooi met amandelen en de geraspte kaas en bak de groenteschotel in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Sliptongen

Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit de olie in de pan en bak de sliptongen op middelhoog vuur 2-3 minuten op een kant lichtbruin. Draai de vis om, voeg een klontje boter toe en bak deze kant ook lichtbruin.

Serveren

Schep de aardappelpuree op borden en leg de sliptongen erbij. Schep wat van de bakboter over de sliptongen. Serveer de groenteschotel er naast. 

 

Ingredienten

4
Personen

Gebakken sliptong met gegratineerde bloemkool en broccoli

  • 800 g kruimige aardappels
  • olijfolie extra vergine
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 stronk broccoli
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 4 sliptongen à 150 g
  • 1 klontje boter
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
Geef je waardering
12