Snijd de bovenkant van de pompoen en bewaar deze. Hol de pompoen uit en verwijder alle zaden en draden. Snijd de koriander en rode peper fijn, snipper de ui en pers de knoflook en limoen. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika in grove stukken. Maak 500 g garnalen schoon en breng ze op smaak met zout, peper en limoensap. Wrijf de binnenkant van de pompoen met zout, peper en knoflook in.
Fruit de ui in een grote koekenpan aan met olie. Voeg de garnalen, koriander, paprika, aardappel en rode peper toe en bestrooi ze met versgemalen peper. Zet het vuur laag. Meng de maïzena aan met de melk en voeg dit toe aan de garnalen. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg de ketchup en tomatenpuree toe en vermeng dit goed. Zet het vuur uit.
Verwarm de oven op 180 ºC. Beleg de pompoenholte met plakjes kaas en schep het garnalen mengsel in de pompoen. Leg de bewaarde bovenkant erop en plaats deze in een ovenschaal in de oven tot hij zacht is. Hoe groter de pompoen hoe langer hij in de oven moet. Dit varieert van 45 minuten tot 2 uur.
0 reacties