Frittella de zucca
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Kook de pompoen in circa 20 minuten gaar in ruim gezouten water. Giet de pompoen af en stamp grof met de pureestamper. Pel en kneus de knoflook. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine blokjes.
Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en peper circa 2 minuten. Snijd de kabeljauw in blokjes van 3 bij 3 centimeter en voeg toe aan de pan. Voeg na circa 2 minuten de wijn toe en laat circa 2 minuten inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit olie in een frituurpan tot 180 ÂșC. Pluk en hak de peterselie. Schep de gepureerde pompoen in een grote kom. Voeg de peterselie, kabeljauw en rijstbloem toe. Breek de eieren boven de kom en meng alles goed door. Vorm met 2 lepels ballen van het mengsel zo groot als golfballen en druk een beetje plat. Bak de ballen in circa 4 minuten goudbruin.
Salsa pomodoro
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten toe en oregano toe.
Laat circa 10 minuten koken en pureer tot een gladde saus. Serveer de saus als een warme dipsaus bij de Frittelle di zucca.
0 reacties