De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

filopastei met wilde paddenstoelen

Deze winterse pastei is een heerlijk en verrassend recept voor de kerstdagen. 

70 MIN
Snel met Mil filopastei met wilde paddestoelen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Dit supermakkelijke vegetarische gerecht is hartstikke leuk om te serveren tijdens de feestdagen. Ik deel mijn recept.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Hak de paddenstoelen in grove stukken. Snijd de uien en knoflook fijn. Ris de tijm. Hak de peterselie en dragon fijn. 

  2. Verhit de olie en de helft van de boter in een brede koekenpan op hoog vuur. Voeg de uien en paddenstoelen toe en bak voor 10 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe en bak voor nog 2 minuten. Blus af met de cognac. 

  3. Strooi de bloem over de paddenstoelen en roer goed door. Smelt de rest van de boter in de pan en voeg dan al roerend de groentebouillon, Worcestershiresaus en room toe. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen om de saus in te dikken. Roer de peterselie en dragon door de pan en laat afkoelen.  

  4. Verwarm de oven voor tot 180°C. Smelt de boter. Vet de springvorm/ovenschaal in met wat van de gesmolten boter. Bestrijk ieder vel filodeeg met gesmolten boter. Leg de vellen één voor één in de ovenschaal. Draai hierbij ieder vel steeds een kwartslag. 

  5. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de ovenschaal. Bestrijk het overhangende filodeeg met gesmolten boter en vouw naar binnen. Bestrijk de pastei met de rest van de gesmolten boter. Bak in 30-40 minuten goudbruin in het midden van de oven. Serveer in dikke punten met een frisse salade. 

    ONTDEK HIER ALLE ANDERE MAKKELIJKE KERSTRECEPTEN

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker