De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

feestelijke regenboogconfetti-taart

Deze regenboogconfetti-taart is het middelpunt op ieder feest. Extra leuk: de regenboogsprinkles van BAKD smelten niet in de oven. De felle kleurtjes knallen van je taart.

60 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Confetti-cake

Een recept van

Deze regenboogconfetti-taart is het middelpunt op ieder feest. Extra leuk: de regenboogsprinkles van BAKD smelten in de oven maar lopen niet uit in het beslag. De felle kleurtjes knallen van je taart.

Bereidingswijze

Maak de regenboog-confettitaart

 1. Verwarm de oven voor op 175°C. Spuit 3 bakvormen in met bakspray (of gebruik boter en bloem) .
 2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom goed samen.
 3. Meng de natte ingrediënten samen in een andere kom.
 4. Meng de natte iingrediënten langzaam door de droge ingrediënten. Meng niet langer dan nodig.
 5. Verspreid het beslag gelijkmatig over de ingesmeerde bakvormen en bak voor 30 minuten in de oven. Gebruik een prikker  om te controleren of de taart gaar is. Er moet geen beslag aan de prikker blijven plakken.

Maak de confetti meringue-botercrème:

 1. Doe het eiwit, de poedersuiker, het zout en de vanille in de mengkom van je keukenmixer voorzien van het garde opzetstuk.
 2. Mix op lage snelheid tot dat alles gemengd is en de suiker vochtig is, circa 1 min. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom met een spatel. Eenmaal gemengd, zet de mixer op middelhoog en klop tot er zich stijve pieken hebben gevormd.
 3. Zet de mixer uit en schakel over naar de menghaak. Voeg al mixend op middelhoge snelheid de in delen de boter toe. 
 4. Verlaag de snelheid van de mixer tot medium-laag en klop de botercrème voor 10- 15 min tot het romig is. 
 5. Verdeel de crème over de cakelagen en stapel deze op elkaar. Verdeel de rest van de crème over de bovenkant en rondom de cake. Versier de bovenkant rondom met toefen botercréme en maak af met extra sprinkles. 

Tip 1: vooraf maken
Je kunt deze cake al één dag van te voren maken. Zet de cake een uur in de koelkast zodat de cake en het glazuur harder wordt. Wikkel de cake daarna goed in met plasticfolie zodat hij niet uitdroogt in de koelkast. Haal hem voor gebruik uit de koelkast, verwijder de plastic wikkel, en laat op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Tip 2: botercrème bewaren
Deze botercrème kan 1-2 dagen afgedekt op kamertemperatuur worden bewaard, 5 dagen gekoeld in een gesloten bak of 3 maanden ingevroren! Als je het weer nodig hebt dan breng je het gewoon weer terug op kamertemperatuur en klop met de mixer (paddle-bevestiging) de botercrème 2-3 minuten totdat het weer luchtig en zijdezacht is!

Dit recept is van Erica Moelker van BAKD.nl

Heb jij het recept gemaakt? Tag @letsgetbakd op Instagram en gebruikt de hashtag #sprinklejoy

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Yvonne Jager
23-07-2023

Ook lekker