Erwtensoep

41
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
3 uur en 10 minuten totale tijd

Bouillon

Pel de ui en snijd alle groente voor de bouillon in stukjes. Leg de schenkel, de gesneden groente en kruiden in een pan. Bedek met water en breng aan de kook. Laat een paar uur sudderen en schuim af. Zeef het vocht en pluk het vlees.

Soep

Schil en snijd de aardappels in blokjes. Schil en snijd de groente in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Snijd het spek in blokjes. Verhit een scheut olie in een soeppan. Bak de groente, aardappels en spek op een middelhoog vuur in circa 5 minuten glazig. Voeg de spliterwten en bouillon toe en breng aan de kook. Leg de rookworst in zijn geheel in de pan en laat alles circa 40 minuten sudderen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Haal de rookworst uit de pan, snijd in stukjes en voeg de stukjes toe aan de soep.
Serveer met roggebrood, mosterd en katenspek.

Ingredienten

4
Personen

Bouillon

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 knolselderij
  • 1 wortel
  • 300 g runderschenkel
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm

Soep

  • 5 kruimige aardappels
  • 0.25 knolselderij
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 70 g spek
  • 350 g groene spliterwten
  • 70 g spek
  • 350 g groene spliterwten

Roggebrood

  • roggebrood
  • kattenspek
  • mosterd
Geef je waardering
41