De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kippensoep: eigentijds recept (stap voor stap)

Zelf kippensoep maken? 24Kitchen's chef Estée legt stap voor stap hoe je dat doet in dit heerlijke (én makkelijke) kippensoep-recept.

150 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Kippensoep recept

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Wil je zelf kippensoep maken? Het allerlekkerste wordt de kippensoep wanneer je de bouillon ook zelf maakt. Geen idee hoe? 24Kitchen's chef Estée Strooker legt het je in dit recept stap voor stap uit. Kippensoep maken was nog nooit zo makkelijk.

Tip: kippenbotten koop je bij de slager of op de markt. Of maak - zoals in dit recept - bouillon wanneer je net kip hebt gegeten en het karkas overblijft. Zo maakt Estée deze kippensoep van het karkas dat over is van haar zoetzure kip uit de braadzak. Handig én er wordt niets verspild. Daar houden we van.

Bereidingswijze

Kippenbouillon

Stap 1:

Breng het karkas in een pan met genoeg water (zodat het karkas nét onder staat) aan de kook.

Stap 2:

Halveer de knolselderij. Schil en snijd een helft in stukken en bewaar de rest in vershoudfolie in de koelkast.

Stap 3:

Pel en snijd de ui in stukken. Snijd twee derde van de winterpenen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukjes. Voeg de groente, laurier en de kruiden toe aan de pan.

Stap 4:

Vouw van een vierkant bakpapier een soort pijltje door steeds de diagonalen punten naar elkaar toe te vouwen. Snijd dan de breedste kant er af en vouw hem weer open zodat je een rondje hebt. Leg het rondje bakpapier op de bouillon en laat op laag vuur 1,5 tot 2 uur tegen de kook aan trekken.

Kruidenblokjes

Stap 1:

Pluk de basilicum en de helft van de peterselie. Bewaar de rest in een diepvrieszakje in de vriezer.

Stap 2:

Pureer de kruiden met olijfolie extra vierge, sap van de citroen en het water zo glad mogelijk.

Stap 3:

Zeef het kruidenmengsel en schenk het vocht in ijsblokjeszakjes en bevries ze in circa 2 uur.

Kippensoep

Stap 1:

Zeef de kippenbouillon en breng de bouillon opnieuw aan de kook.

Stap 2:

Snijd de rest van de prei in dunne ringen, rasp de rest van de wortel op een grove rasp en snijd een vierde van de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de groente toe aan de bouillon.

Stap 3:

Pluk wat kippenvlees dat nog aan het karkas zit er vanaf en voeg toe aan de soep.

Stap 4:

Voeg de spaghetti en 3 kruidenblokjes toe, breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveer de soep in borden met wat dikke plakken landbrood of desem stokbrood.

Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.

In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.

“Get in the mood and use all your food!”

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker