De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoetzure kip uit de braadzak

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de knoflook fijn, schil en rasp de gember en rasp de citroen. Zet de kip op bakpapier en besprenkel met olie. Bestrooi de kip met het paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder en een beetje zout en versgemalen peper en verdeel de knoflook, gember en citroenrasp erover.

45 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Zoetzure kip uit de braadzak

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kip
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de knoflook fijn, schil en rasp de gember en rasp de citroen. Zet de kip op bakpapier en besprenkel met olie. Bestrooi de kip met het paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder en een beetje zout en versgemalen peper en verdeel de knoflook, gember en citroenrasp erover. Masseer goed in de kip en doe het geheel in een braadzak. Schenk er gembersiroop en het sap van een halve citroen bij en maak de zak dicht. Zet de kip in een ovenschaal en bak in de oven in circa 45 minuten gaar.

Saus
Pel en snijd de uien in parten. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember en snijd de helft van de rode peper fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit het geheel circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 3 minuten mee. Halveer intussen de komkommer over de lengte en snijd in schuine plakjes. Snijd de appel van het klokhuis af in grove stukken en voeg met de komkommer toe aan de pan. Blus af met sap van de citroen, sojasaus, gembersiroop en een scheutje water en laat kort koken tot het een dikke saus is. Haal de gare kip uit de braadzak en schenk de marinade uit de zak bij de saus. Leg een deksel op de pan en laat de saus 5 minuten staan. Snijd de kipfilets en de kippenbouten van het karkas en bewaar het karkas om er kippensoep van te maken. Leg het kippenvlees op de saus en laat staan tot de rijst klaar is.

Rijst
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de rijst. Voeg de eitjes toe en roer ze er direct doorheen zodat het ei korrelig en gaar wordt.

Serveren
Schep de kip op borden en serveer met de rijst en de saus.

Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.

In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.

“Get in the mood and use all your food!”

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker