Drie keer Italiaanse mosselen

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Italiaanse mosselen
Kook de mosselen in een pan met een laagje water tot ze openstaan en giet ze af. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten en 1 mossel fijn. Hak de peterselie fijn. Fruit de knoflook, 1 eetlepel tomaat, de gesneden mossel, ansjovisfilets en 1 eetlepel peterselie in olijfolie. Voeg de rest van de tomaten toe en kook circa 1 minuut mee. Schenk de saus over de gekookte mosselen en garneer met gehakte peterselie.

Pasta met mosselen
Steek 5 rauwe mosselen open, haal ze uit de schelp en snijd ze fijn. Kook de rest van de mosselen in een pan met een laagje water, giet ze af en bewaar het kookvocht. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en pers de knoflook. Fruit de knoflook, rauwe mosselen, ansjovisfilets in olijfolie en een klontje boter. Hak de kappertjes en peterselie. Voeg de kappertjes en mosselen toe en blus af met het mosselvocht. Breng op smaak met de wijn en peper en roer de peterselie erdoor. Meng de pasta door de mosselen en garneer met peterselie.

Mosselsoep
Maak de mosselen schoon en controleer of er geen open of kapotte tussen zitten. Open 6 tot 8 mosselen en zet apart. Breng de overige mosselen met een scheutje water aan de kook. Kook de mosselen in circa 15 minuten gaar en schud de pan goed door. De mosselen zijn klaar als de schelpen open staan. Haal alle mosselen uit de schelp en bewaar het kookwater. Pel en hak de knoflook samen met de ansjovis fijn. Pluk de peterselie en hak fijn. Verhit een pan met scheutje olijfolie en een klontje boter. Voeg de kappertjes toe en fruit gedurende 5 minuten aan. Doe de rauw opengemaakte mosselen in een de pan, voeg de helft van de peterselie toe. Voeg na 2 minuten de gekookte mosselen, overige peterselie en een scheut van het achtergehouden mosselvocht toe en kook circa 2 minuten op zachtjes door.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse mosselen

  • 1 kg mosselen
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 g gepelde tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie

Pasta met mosselen

  • 1 kilo mosselen
  • 250 g spaghetti
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 1 tl kappertjes
  • 1 bosje peterselie
  • 200 ml witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper

Mosselsoep

  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 ansjovisfilets uit blik
  • 300 g gepelde tomaten
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 50 g boter
  • 1 el kappertjes
  • 5 takjes peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 ml droge witte wijn
  • 250 g spaghetti
Geef je waardering
10