De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drie keer italiaanse mosselen

Drie manieren om een heerlijk gerecht met mosselen te maken op Italiaanse wijze.

40 MIN
Drie keer Italiaanse mosselen

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Italiaanse mosselen
Kook de mosselen in een pan met een laagje water tot ze openstaan en giet ze af. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten en 1 mossel fijn. Hak de peterselie fijn. Fruit de knoflook, 1 eetlepel tomaat, de gesneden mossel, ansjovisfilets en 1 eetlepel peterselie in olijfolie. Voeg de rest van de tomaten toe en kook circa 1 minuut mee. Schenk de saus over de gekookte mosselen en garneer met gehakte peterselie.

Pasta met mosselen
Steek 5 rauwe mosselen open, haal ze uit de schelp en snijd ze fijn. Kook de rest van de mosselen in een pan met een laagje water, giet ze af en bewaar het kookvocht. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en pers de knoflook. Fruit de knoflook, rauwe mosselen, ansjovisfilets in olijfolie en een klontje boter. Hak de kappertjes en peterselie. Voeg de kappertjes en mosselen toe en blus af met het mosselvocht. Breng op smaak met de wijn en peper en roer de peterselie erdoor. Meng de pasta door de mosselen en garneer met peterselie.

Mosselsoep
Maak de mosselen schoon en controleer of er geen open of kapotte tussen zitten. Open 6 tot 8 mosselen en zet apart. Breng de overige mosselen met een scheutje water aan de kook. Kook de mosselen in circa 15 minuten gaar en schud de pan goed door. De mosselen zijn klaar als de schelpen open staan. Haal alle mosselen uit de schelp en bewaar het kookwater. Pel en hak de knoflook samen met de ansjovis fijn. Pluk de peterselie en hak fijn. Verhit een pan met scheutje olijfolie en een klontje boter. Voeg de kappertjes toe en fruit gedurende 5 minuten aan. Doe de rauw opengemaakte mosselen in een de pan, voeg de helft van de peterselie toe. Voeg na 2 minuten de gekookte mosselen, overige peterselie en een scheut van het achtergehouden mosselvocht toe en kook circa 2 minuten op zachtjes door.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker