Crêpes
-
Giet de melk in een kom en voeg bloem, eieren, suiker en zout toe en roer tot een glad beslag.
-
Laat de boter smelten en roer het door het beslag. Laat het beslag 30 minuten rusten.
-
Verwarm wat boter in een koekenpan of flensjespan. Giet wat beslag in de pan en bak er dunne crèpes van. Vouw de crêpes 2 keer dubbel.
Sinaasappelsaus
-
Wrijf de suikerklontjes over de schil van een sinaasappel. Pers de sinaasappels en citroen uit.
-
Laat in een pan met dikke bodem de suiker en de suikerklontjes karamelliseren (druk de suikerklontjes even los met een vork).
-
Voeg de boter toe en blus af met het citroen- en sinaasappelsap. Laat inkoken tot stroopdikte.
Crêpes suzette
-
Zet de afzuigkap uit. Leg de flensjes in de pan en voeg een scheut likeur toe. Steek de likeur aan en flambeer de flensjes.
-
Leg de crêpes op de borden (3 per persoon) en serveer er een bolletje vanille-ijs bij.
0 reacties