De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crêpes suzette met ijs

Traditionele crêpes suzette met ijs: een heerlijk klassiek nagerecht uit de Franse keuken. 24Kitchen's Rudolph loodst je er in 3 minuten doorheen! 

25 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
crêpes suzette recept

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Dit traditionele recept voor de geflambeerde flensjes met ijs is verrassend makkelijk om te maken en zó klaar."

Bereidingswijze

Crêpes

  1. Giet de melk in een kom en voeg bloem, eieren, suiker en zout toe en roer tot een glad beslag. 

  2. Laat de boter smelten en roer het door het beslag. Laat het beslag 30 minuten rusten.

  3. Verwarm wat boter in een koekenpan of flensjespan. Giet wat beslag in de pan en bak er dunne crèpes van. Vouw de crêpes 2 keer dubbel.

Sinaasappelsaus

  1. Wrijf de suikerklontjes over de schil van een sinaasappel. Pers de sinaasappels en citroen uit.

  2. Laat in een pan met dikke bodem de suiker en de suikerklontjes karamelliseren (druk de suikerklontjes even los met een vork).

  3. Voeg de boter toe en blus af met het citroen- en sinaasappelsap. Laat inkoken tot stroopdikte.

Crêpes suzette

  1. Zet de afzuigkap uit. Leg de flensjes in de pan en voeg een scheut likeur toe. Steek de likeur aan en flambeer de flensjes.

  2. Leg de crêpes op de borden (3 per persoon) en serveer er een bolletje vanille-ijs bij.

Wat is crêpe suzette?

Crêpe suzette - of eigenlijke crêpes (meervoud) suzette - is een heerlijk warm dessert: mooie dunne flensjes, in vieren gevouwen en geflambeerd in een gekaramelliseerde saus met sinaasappelsap en sinaasappellikeur. 'Het liefst nog brandend aan tafel gebracht met een bolletje vanille-ijs erbij.

crêpes suzette recept

Hoe maak je crêpes suzette?

 In Frankrijk hebben ze speciale crêpe-platen om de flensjes flinterdun te pakken. Maar een gewone koekenpan volstaat ook. Een paar tips van Rudolph voor de lekkerste crêpes:

  • Zorg dat de pan goed heet is.
  • Gebruik een kleine pollepel om het beslag in de pan te doen - dan heb je precies genoeg.
  • Draai de pan en laat het beslag mooi dun uitvloeien.
  • Bak de crêpes niet te bruin; dan kunnen ze breken tijdens het vouwen. Houd de crêpes zo licht mogelijk en net gaar.
crepes au jambon et fromage

Waarom wrijf je het suikerklontje over de sinaasappelschil?

Ruldoph legt uit: 'Door het wrijven trekken de etherische oliën van de sinaasappel ín het suikerklontje. Dan hoef je geen schil toe te voegen in de saus zelf.' Handig!

Miniatuurvoorbeeld

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker