Couscoussalade met tzatziki

29
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Couscoussalade

  • Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten circa 5 minuten. Hak de walnoten grof.
  • Halveer de granaatappel in de lengte en sla met behulp van een lepel de granaatappelpitjes eruit boven een grote kom.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Halveer de zoete puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de zoete puntpaprika’s in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de groene olijven in ringetjes.
  • Verbrokkel de feta.
  • Meng de gesneden groente, walnoten, olijven, feta en een scheut olijfolie extra vierge door de granaatappelpitjes. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tzatziki

  • Rasp de komkommer grof.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de komkommer, knoflook, bieslook en de Griekse yoghurt.

Serveren

  • Verdeel de couscoussalade over borden en lepel de tzatziki eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Couscoussalade met tzatziki

  • 300 g couscous
  • 100 g walnoten
  • 1 granaatappel
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 bos bosui
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 200 g feta
  • olijfolie extra vierge
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bos bieslook
  • 100 ml Griekse yoghurt

Extra nodig:

  • rasp
Geef je waardering
29