Couscoussalade
- Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten circa 5 minuten. Hak de walnoten grof.
- Halveer de granaatappel in de lengte en sla met behulp van een lepel de granaatappelpitjes eruit boven een grote kom.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Halveer de zoete puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de zoete puntpaprika’s in blokjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de groene olijven in ringetjes.
- Verbrokkel de feta.
- Meng de gesneden groente, walnoten, olijven, feta en een scheut olijfolie extra vierge door de granaatappelpitjes. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Tzatziki
- Rasp de komkommer grof.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de bieslook fijn.
- Meng in een kom de komkommer, knoflook, bieslook en de Griekse yoghurt.
Serveren
- Verdeel de couscoussalade over borden en lepel de tzatziki eroverheen.
0 reacties