Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscouspan. Giet de couscous in een grote lage schaal met opstaande rand.
Besprenkel de couscous met circa 200 milliliter warm water, een beetje zout en 3 eetlepels olijfolie. Blijf ondertussen met je handen de korreltjes los wrijven.
Schep deze couscous in het bovenste gedeelte van de pan en stoom de couscous circa 10 minuten.
Schep de 1x gestoomde couscous in een grote schaal en laat iets afkoelen.
Besprenkel de couscous wederom met circa 100 milliliter water en wrijf de korrels los. Stoom de couscous weer 10 minuten. Herhaal het los wrijven voor de tweede keer. Breng de 2x gestoomde couscous op smaak met een beetjet zout, en wrijf er wat olijfolie of zachte boter door.
Stoom de couscous voor de derde en laatste keer. Roer voor het serveren met een houten lepel goed los en voeg naar smaak extra boter of smen en eventueel nog een beetje zout toe.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
couscous
45 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties