De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

courgettecake

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Wel de rozijnen circa 10 minuten in water en giet ze af. Smelt de boter. Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in. Meng bloem, kaneel, zout en bakpoeder goed door elkaar. Klop de eieren schuimig met de suiker.

90 min kooktijd
Courgettecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Wel de rozijnen circa 10 minuten in water en giet ze af. Smelt de boter. Vet de cakevorm in en leg er bakpapier in. Meng bloem, kaneel, zout en bakpoeder goed door elkaar. Klop de eieren schuimig met de suiker. Halveer een vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg, courgette en olie door de eieren en spatel het bloemmengsel erdoor. Roer de walnoten en rozijnen erdoor en schenk het beslag in de cakevorm. Strooi de pompoenpitten erover en bak de cake in de oven in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal de cake uit de vorm.

Benieuwd naar meer cake? Bekijk hier alle cake recepten.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker