Topping
Tip van Miljuschka
Je kunt het beste biologische citrusvruchten gebruiken anders zit er een chemisch laagje overheen. Mocht je dit niet kunnen krijgen dan kun je de vruchten een dagje in een badje laten staan met baking soda, azijn en water. Goed afboenen en dan kan je ze wél gebruiken.
Stap 1:
Snijd alle citrusvruchten zo dun mogelijk in plakjes. Doe de suiker en water in een grote koekenpan op middel vuur en verhit al roerend tot de suiker is opgelost. Leg er voorzichtig de plakken van de citrusvruchten in en draai het vuur laag. Laat ca. 10 minuten sudderen en zet daarna het vuur uit.
Beslag
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).
Stap 2:
Smelt de boter en laat afkoelen.
Stap 3:
Vet de ronde bakvorm (24 cm) in met wat boter en bekleed de vorm volledig met bakpapier.
Stap 4:
Meng de eieren met de suiker, de snuf zout en de vanille en mix tot een luchtig geheel.
Stap 5:
Zeef de bloem en schep de bloem er luchtig doorheen. Schep er daarna losjes de afgekoelde gesmolten boter en het amandelmeel erdoor
Stap 6:
Schik de plakken citrusfruit onderin en tegen de rand van de taartvorm. Bewaar de siroop die overblijft.
Stap 7:
Schep het beslag over het fruit in de vorm. Verdeel de sinaasappelmarmelade met de achterkant van een lepel door het beslag heen. Bak het geheel 50-60 minuten in de oven.
Stap 8:
Stort de taart meteen uit de vorm en leg hem voorzichtig ondersteboven op een draadrooster. Prik gaatjes in de bovenkant en giet de overgebleven siroop erover. Laat de taart volledig afkoelen voor het serveren.
0 reacties