De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Citrustaart

Ziet-ie er niet vrolijk uit, deze citrustaart? Het zal je verbazen, maar hij is ook nog eens super makkelijk om te maken! Proberen? Miljuschka deelt haar recept.

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Citrustaart

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Ziet-ie er niet vrolijk uit, deze citrustaart? Het zal je verbazen, maar hij is ook nog eens super makkelijk om te maken! Proberen? Miljuschka deelt haar recept.

Bereidingswijze

Topping 

Tip van Miljuschka 
Je kunt het beste biologische citrusvruchten gebruiken anders zit er een chemisch laagje overheen. Mocht je dit niet kunnen krijgen dan kun je de vruchten een dagje in een badje laten staan met baking soda, azijn en water. Goed afboenen en dan kan je ze wél gebruiken. 

Stap 1: 
Snijd alle citrusvruchten zo dun mogelijk in plakjes. Doe de suiker en water in een grote koekenpan op middel vuur en verhit al roerend tot de suiker is opgelost. Leg er voorzichtig de plakken van de citrusvruchten in en draai het vuur laag. Laat ca. 10 minuten sudderen en zet daarna het vuur uit. 

Beslag 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Smelt de boter en laat afkoelen. 

Stap 3: 
Vet de ronde bakvorm (24 cm) in met wat boter en bekleed de vorm volledig met bakpapier. 

Stap 4: 
Meng de eieren met de suiker, de snuf zout en de vanille en mix tot een luchtig geheel.  

Stap 5: 
Zeef de bloem en schep de bloem er luchtig doorheen. Schep er daarna losjes de afgekoelde gesmolten boter en het amandelmeel erdoor 

Stap 6: 
Schik de plakken citrusfruit onderin en tegen de rand van de taartvorm. Bewaar de siroop die overblijft. 

Stap 7: 
Schep het beslag over het fruit in de vorm. Verdeel de sinaasappelmarmelade met de achterkant van een lepel door het beslag heen. Bak het geheel 50-60 minuten in de oven.  

Stap 8: 
Stort de taart meteen uit de vorm en leg hem voorzichtig ondersteboven op een draadrooster. Prik gaatjes in de bovenkant en giet de overgebleven siroop erover. Laat de taart volledig afkoelen voor het serveren. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.