De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

citroen-frambozentaartje

Dit lekkere taartje smaakt naar de zomer. De frisse citroen past perfect bij de verse zoete frambozen.

45 min voorbereidingstijd
150 min kooktijd
Citroen-Frambozentaartje_LS_6947.jpg

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dit lekkere taartje smaakt naar de zomer. De frisse citroen past perfect bij de verse zoete frambozen.

Bereidingswijze

Deeg

Stap 1:
Kneed in de mixer met de deeghaak de boter eerst soepel en voeg vervolgens het water, eidooier, suiker en het zout toe. Voeg als laatste de bloem en het meel erbij en kneed zo kort door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 3:
Vet de taartvorm in en zet op een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg dun uit en bekleed de bodem en rand van de taartvorm met het deeg.

Stap 4:
Bekleed de binnenkant van het deeg met bakpapier en bak de bodem blind voor 15 tot 20 minuten. Laat helemaal afkoelen en bak daarna nog 10 minuten zonder de blindbakvulling.

Tip van Rudolph:
In kookwinkels worden er blindbakkorrels verkocht. Deze kun je hergebruiken. Heb je die niet in huis? Strooi dan wat droge bonen, erwten of ongekookte rijst op een bakpapier in de deegkorst.

Chocoladecoating

Stap 1:
Smelt de chocolade en bestrijk met een kwastje de bodem in met de chocolade. Zo blijft de bodem lekker krokant.

Citroencrème

Stap 1:
Breng in een pan het citroensap, eieren, honing en de maïzena al roerend aan de kook. Blijf roeren totdat de crème door het stollen van de eieren dikker wordt.

Stap 2:
Giet de crème door een zeef in een kom en roer hier beetje voor beetje de boter door. Laat de crème volledig afkoelen en giet op de taartbodem.

Decoratie

Stap 1:
Beleg de taart met frambozen en decoreer met kleine druppels van honing. Garneer met een paar eetbare viooltjes.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker