Deeg
Stap 1:
Kneed in de mixer met de deeghaak de boter eerst soepel en voeg vervolgens het water, eidooier, suiker en het zout toe. Voeg als laatste de bloem en het meel erbij en kneed zo kort door. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 3:
Vet de taartvorm in en zet op een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg dun uit en bekleed de bodem en rand van de taartvorm met het deeg.
Stap 4:
Bekleed de binnenkant van het deeg met bakpapier en bak de bodem blind voor 15 tot 20 minuten. Laat helemaal afkoelen en bak daarna nog 10 minuten zonder de blindbakvulling.
Tip van Rudolph:
In kookwinkels worden er blindbakkorrels verkocht. Deze kun je hergebruiken. Heb je die niet in huis? Strooi dan wat droge bonen, erwten of ongekookte rijst op een bakpapier in de deegkorst.
Chocoladecoating
Stap 1:
Smelt de chocolade en bestrijk met een kwastje de bodem in met de chocolade. Zo blijft de bodem lekker krokant.
Citroencrème
Stap 1:
Breng in een pan het citroensap, eieren, honing en de maïzena al roerend aan de kook. Blijf roeren totdat de crème door het stollen van de eieren dikker wordt.
Stap 2:
Giet de crème door een zeef in een kom en roer hier beetje voor beetje de boter door. Laat de crème volledig afkoelen en giet op de taartbodem.
Decoratie
Stap 1:
Beleg de taart met frambozen en decoreer met kleine druppels van honing. Garneer met een paar eetbare viooltjes.
Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.
0 reacties