Het is weer eens de hoogste tijd om koekjes te bakken deze dagen. Citroen crinkle koekjes zijn zacht van binnen en krokant van buiten. Probeer ze anders zelf eens te bakken met de kids.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Ingrediënten

  • 120 g zachte boter
  • 130 g suiker
  • 100 g kwark
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl kurkuma
  • 1 ei
  • 1 tl citroensap
  • (zee)zout
  • 240 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g poedersuiker

Bereidingswijze

Totale tijd: 54 minuten

Stap 1:
Rasp en pers een citroen. Rasp de kurkuma. Roer de boter, suiker, zout, vanille, kurkuma en de kwark luchtig. Voeg het ei en het sap en de rasp van de citroen toe. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor. Laat het koekjesdeeg één hele nacht in de koelkast opstijven. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestuif het aanrecht met poedersuiker en rol het deeg uit tot een lange rol. Snijd deze in stukjes. Rol de stukjes deeg tot bolletjes. Rol de  bolletjes door de poedersuiker zodat ze hier helemaal mee bedekt zijn. 

Stap 3: 
Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier met voldoende afstand van elkaar. De koeken zullen tijdens het bakken uitdrijven. Bak de koekjes circa  9-12 minuten in de oven. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >
BEKIJK HIER DE RECEPTEN

Geef je waardering

78
crinkle cookie
High Tea