De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ciabatta

Met dit recept maak je zelf klassieke Italiaanse ciabatta’s met een luchtige binnenkant en een knapperige korst. Het geheim zit in het voordeeg dat zorgt voor extra smaak en structuur!

25 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
840 min. wachttijd
Direct naar recept
ciabatta

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Zin in iets anders? Voeg wat rozemarijn en grof zeezout toe voor een focaccia-achtige twist!"

Bereidingswijze

Voordeeg (biga)

  1. Meng de ingrediënten met elkaar. 

  2. Dek af met plasticfolie en laat 12 uur rijzen op kamertemperatuur. 

Hoofddeeg

  1. Scheur het voordeeg (biga) in stukken. 

  2. Voeg de bloem, water en het gist toe en meng tot een zeer slap deeg. 

  3. Voeg het zout en de olijfolie toe en meng goed door elkaar.  

  4. Doe de eerste stretch-and-fold: trek elke hoek van het deeg omhoog en vouw over het deeg. Laat 30 minuten rijzen in een ingevette bak met deksel.  

  5. Herhaal de stretch-and-fold. Laat opnieuw 30 minuten rijzen in de ingevette bak. 

  6. Doe de laatste stretch-and-fold. Laat nog eens 30 minuten rijzen in de ingevette bak.  

  7. Bestuif het aanrecht met bloem en stort het deeg voorzichtig uit.  

  8. Vorm het deeg tot een vierkant en snijd door de helft. Laat 45 minuten rijzen onder een theedoek. 

  9. Verwarm de oven op 220 °C. 

  10. Besprenkel de 2 ciabatta’s met wat water. Bak in 20-25 minuten knapperig en gaar. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Makkelijker ciabatta’s maken?

Als de stretch-and-fold techniek je te spannend lijkt, kan je ook het deeg 10 minuten lang kneden. Daarna kan je het 1,5 uur laten rijzen in een ingevette bak met deksel. Dan hoef je er tussendoor niet meer naar om te kijken!

Gnocchi met pesto

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.