Voordeeg (biga)
-
Meng de ingrediënten met elkaar.
-
Dek af met plasticfolie en laat 12 uur rijzen op kamertemperatuur.
Hoofddeeg
-
Scheur het voordeeg (biga) in stukken.
-
Voeg de bloem, water en het gist toe en meng tot een zeer slap deeg.
-
Voeg het zout en de olijfolie toe en meng goed door elkaar.
-
Doe de eerste stretch-and-fold: trek elke hoek van het deeg omhoog en vouw over het deeg. Laat 30 minuten rijzen in een ingevette bak met deksel.
-
Herhaal de stretch-and-fold. Laat opnieuw 30 minuten rijzen in de ingevette bak.
-
Doe de laatste stretch-and-fold. Laat nog eens 30 minuten rijzen in de ingevette bak.
-
Bestuif het aanrecht met bloem en stort het deeg voorzichtig uit.
-
Vorm het deeg tot een vierkant en snijd door de helft. Laat 45 minuten rijzen onder een theedoek.
-
Verwarm de oven op 220 °C.
-
Besprenkel de 2 ciabatta’s met wat water. Bak in 20-25 minuten knapperig en gaar.
0 reacties