De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

chocoladetaart met aardbeien en meringue

Deze taart bevat een echte gouden combinatie: aardbeien en chocolade. Maak het zelf met het ambachtelijke recept van Rudolph.

90 min kooktijd
Altijd feest! Chocoladetaart met Aardbeien

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Echt een feestje om naar te kijken en om op te eten! Leuk voor een feestje, verjaardag of gewoon zomaar."

Bereidingswijze

Chocoladecake

 1. Verwarm de oven voor op 170 °C met boven- en onderwarmte. Vet de springvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier. 

 2. Roer de boter en suiker luchtig in de kom van de keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg terwijl de mixer draait de vanille en het zout toe. 

 3. Meng in een kom de bloem, het cacaopoeder en de baking soda en zeef het bloemmengsel boven een andere kom. Voeg het bloemmengsel en de karnemelk in drie delen toe aan de keukenmachine. Meng tot een egaal beslag.

 4. Verdeel het beslag over de springvormen. Bak de chocoladecakes in de oven in 25-30 minuten gaar. Haal daarna de cakes uit de vorm en laat de cakes afkoelen op een rooster. 

Meringue-botercrème

 1. Verwarm in een kom al roerend het eiwit met de suiker au-bain-marie tot 60°C zodat de suiker oplost. 

 2. Klop het eiwit in de keukenmachine met de garde koud en luchtig. Voeg het vanille-extract en de boter in gedeelten toe en blijf kloppen tot een egale crème.  

Samenstellen van chocoladetaart

 1. Leg een plak chocoladecake op een schaal en spuit de botercrème in een rand langs de cake. Verdeel een beetje chocolade-hazelnootpasta over het midden van de cake en leg hierop wat aardbeien.  

 2. Stapel een tweede plak chocoladecake op de eerste. Spuit de botercrème in een rand langs de cake. Verdeel een beetje chocolade-hazelnootpasta over het midden van de cake en leg hierop wat aardbeien.  

 3. Stapel de laatste plak cake op de rest van de taart. Bestrijk de chocoladetaart met de resterende crème. Zet de taart even in de koelkast of diepvries om op te laten stijven. 

Decoreren van de chocoladetaart

 1. Klop de eiwitten met suiker au-bain0marie warm tot 60°C en vervolgens koud en luchtig. Spatel de poedersuiker erdoorheen en doe de meringue in de spuitzak met glad spuitmondje. 

 2. Spuit toefjes bovenop de taart en rooster het eiwitschuim met een gasbrander. Decoreer de taart verder met verse aardbeien en decoratieve lijntjes chocolade-hazelnootpasta. 

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker