De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cheesecake met pistache en cranberries

Cheesecake! Wie houdt er niet van? Wij zijn er in ieder geval dol op... Speciaal voor ons deelt Miljuschka haar recept voor deze heerlijke variant met pistache en cranberries! 

235 MIN
Pistache-cranberry cheesecake

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Cheesecake! Wie houdt er niet van? Wij zijn er in ieder geval dol op... Speciaal voor ons deelt Miljuschka haar recept voor deze heerlijke variant met pistache en cranberries! 

Bereidingswijze

Pistachecake 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Klop in een grote kom de eieren en suiker heel luchtig. Voeg de melk, vanille-extract en olie toe en mix goed door elkaar. 

Stap 3: 
Zeef in een andere kom de bloem en het bakpoeder. Spatel dit bloem-mengsel in delen door het ei-melkmengsel.  

Stap 4: 
Hak of maal 85 g pistachenoten fijn en spatel dit door het cakebeslag. Houd de rest apart voor decoratieKleur het beslag eventueel groener met kleurstof. 

Stap 5: 
Vet je springvorm van 18 cm royaal in, en giet het beslag erin. Bak de cake 25 tot 35 minuten in de oven.
 

Cheesecakevulling 

Stap 1:
Doe de roomkaas, poedersuiker, slagroom en vanille-extract in een kom en meng tot een mooi glad mengsel.  

Stap 2: 
Week de blaadjes gelatine voor 5 minuten in een kom met koud water. Neem een klein steelpannetje en verwarm hier het citroensap in. Voeg de blaadjes gelatine toe en laat oplossen op laag vuur. Voeg het citroensap met de gelatine toe aan het roomkaasmengsel en meng goed door. 

Afwerking 

Stap 1: 
Bekleed de rand van je 16 cm bakvorm met taartband of bakpapier.Laat de folie of het bakpapier 2 cm boven de rand uitkomen. 

Stap 2: 
Snijd de cake tot een cirkel van 16 cm. Leg de bijgesneden cake op de bodem van de bakvorm. Vul de vorm met de cheesecakevulling en strijk mooi glad. Laat 30 minuten in de koelkast rusten 

Cranberry-coulis 

Stap 1: 
Meng de cranberries, sinaasappelsap en geleisuiker in een steelpan. Breng aan de kook terwijl je roert. Laat vervolgens 10 minuten pruttelen op laag vuur tot alle cranberries stuk zijn gekookt.  

Stap 2: 
Kook in de laatste 2 minuten het takje rozemarijn mee. Mocht je dit niet lekker vinden, laat deze stap dan weg.  

Stap 3: 
Verwijder het takje en druk de coulis daarna door een fijne zeef met de achterkant van een bolle lepel. 

Stap 4: 
Verdeel de coulis gelijkmatig over de cheesecake. Laat daarna 3 uur rusten in de koelkast. Decoreer met de overgebleven pistachenoten. 

Tip van Miljuschka: 
Is je coulis te dik? Voeg dan eventueel nog wat sinaasappelsap toe om de coulis te verdunnen. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker