Catalaanse kipstoof met sofregit & picada

0
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Sofregit
Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten grof. Verhit olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de uien en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten en eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout. Kook de saus circa 10 minuten op laag vuur. Pureer de saus met de staafmixer en schenk de saus terug in de pan.

Catalaanse kipstoof
Pers de citroen uit in een grote kom met water. Schil de schorseneren en leg ze in het citroenwater. Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en leg ze in het citroenwater. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kippendijen circa 3 minuten aan iedere kant. Leg de kip, schorseneren en pastinaak in de pan met sofregit en stoof in circa 20 minuten gaar. Voeg eventueel een scheutje water en zout toe.

Picada
Verhit olie in een pan en bak de amandelen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pluk en hak de peterselie grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Vijzel de peterselie, knoflook, hazelnoten, de helft van de amandelen, de pimenton en een snufje zout tot een fijne pasta.

Roer de picada voor het serveren door het gerecht. Bestrooi het gerecht voor het serveren eventueel met gebakken amandelen en picada.

Ingredienten

4
Personen

Sofregit

  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 8 tomaten
  • 200 ml olijfolie
  • zout

Catalaanse kipstoof

  • 1 citroen
  • 400 g schorseneren
  • 3 pastinaken
  • 4 kippendijen

Picada

  • olie
  • 6 el blanke amandelen
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el blanke hazelnoten
  • 2 el pimentón (zoet paprikapoeder)

Extra nodig

  • staafmixeer
  • vijzel
  • keukenpapier
Geef je waardering
0