De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

catalaanse kipstoof met sofregit & picada

Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten grof. Verhit olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de uien en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten en eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout. Kook de saus circa 10 minuten op laag vuur.

45 min kooktijd
Catalaanse kipstoof met sofregit & picada

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Sofregit
Pel en snipper de ui fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten grof. Verhit olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de uien en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten en eventueel een scheutje water toe en breng op smaak met zout. Kook de saus circa 10 minuten op laag vuur. Pureer de saus met de staafmixer en schenk de saus terug in de pan.

Catalaanse kipstoof
Pers de citroen uit in een grote kom met water. Schil de schorseneren en leg ze in het citroenwater. Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en leg ze in het citroenwater. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kippendijen circa 3 minuten aan iedere kant. Leg de kip, schorseneren en pastinaak in de pan met sofregit en stoof in circa 20 minuten gaar. Voeg eventueel een scheutje water en zout toe.

Picada
Verhit olie in een pan en bak de amandelen goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pluk en hak de peterselie grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Vijzel de peterselie, knoflook, hazelnoten, de helft van de amandelen, de pimenton en een snufje zout tot een fijne pasta.

Roer de picada voor het serveren door het gerecht. Bestrooi het gerecht voor het serveren eventueel met gebakken amandelen en picada.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker